Pozitív koronavírus teszt miatt úszott el az olimpia a magyar műkorcsolyapárosnak

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. február 18.

Sport

"Egy élet munkája veszett kárba" - mondta Magyar Márk.

Magyar Márk műkorcsolyázó úgy érzi, hogy egy élet munkája veszett most oda azzal, hogy pozitív lett a pekingi olimpián megérkezéskor vett koronavírustesztje, és ezért párjával, Scsetyinyina Julijával nem tud indulni a pénteki rövidprogramban és a szombati kűrben.

Magyar az MTI-nek közvetlenül az előtt nyilatkozott helyi idő szerint péntek reggel, hogy az olimpiai faluból átszállították az izolációs hotelbe.

"Egy élet munkája veszett most kárba. Azért dolgoztam, azért készültem, különösen az utolsó négy évben, hogy olimpikon lehessek, hogy megmutathassuk Julijával, hogy mit tudunk olimpián"

- mondta a versenyző. Hangsúlyozta: fájó, hogy így hiúsult meg a szereplésük, egy pozitív koronavírusteszt miatt.

"Minden tesztem negatív volt elutazás előtt, amúgy fel sem engedtek volna a gépre. Amikor megérkeztünk a pekingi repülőtérre csütörtök délután, vettek tőlem mintát. Ezután beszállítottak minket az olimpiai faluba, és ott kellett várnom a szobámban. Néhány óra múlva szóltak, hogy a reptéri tesztem érvénytelen, és most azonnal vesznek tőlem még egy mintát. Ennek eredményére is kellett várni, de később közölték, hogy ez pozitív, így most átszállítanak egy izolációs hotelbe" - tette hozzá.

Magyar Márk azt is kiemelte, hogy semmilyen tünete nincs, de nem tud mit tenni. "Akkor szabadulhatok a karanténhotelből, ha 24 óra különbséggel két negatív PCR-tesztem lesz. Hétfőn utaztunk volna haza, remélem, én is a gépen lehetek" - mondta.

Edzője és Scsetyinyina negatív tesztet adtak, de ők közeli kontaktnak számítanak, így rájuk - elutazásukig - napi két teszt vár, és azoknak negatívnak kell lenniük.

A magyar páros a januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. volt.

Utoljára 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya-páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?