Sallai Roland a szerbek elleni győzelem után: „Lehet, nincs is rosszabbik lábam”

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 15.

Sport

2:1-re, két szép góllal nyert a magyar válogatott Szerbia ellen.

A csoportjában éllovas magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte szombaton a vendég szerb csapatot Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így ha kedden Litvániában is begyűjti a három pontot, akkor kijut a jövő évi németországi kontinenstornára.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Varga Barnabás találatával 21 perc után szerzett vezetést, majd Strahinja Pavlovic fejesével a 33. percben egyenlítettek a vendégek, akik nem örülhettek sokáig, mert egy perccel később Sallai Roland bombagóljával ismét a hazaiaknál volt az előny. A második félidő is élvezetes futballt hozott, de gólt nem, így a magyarok három ponttal elhúztak a második szerbektől és öttel a harmadik montenegróiaktól.

„Még nem értük el a célunkat. Persze minden lehetőségünk megvan, hogy elérjük, mert most már óriási balszerencse kellene ahhoz, hogy lemaradjunk az Eb-ről, de két pontra még szükségünk van” – kezdte értékelését higgadtan a magyar állampolgárságot szerző olasz tréner, és hozzátette, a szerb szurkolók sem panaszkodhattak, mert jól játszott a csapatuk, nekik is volt három-négy kihagyott ziccerük.

„Sallai Roland óriási tehetség, amikor hiányzott, akkor azt megérezte a válogatott. Szerény véleményem szerint játszhatná nagyobb klubban, mint a Freiburg” – mondta a kapitány a gólszerzőről.

„Le a kalappal mindenki előtt, hiszen mindent beleadtunk” – mondta Sallai, aki Szoboszlai Dominik egyik megjegyzésére – miszerint már azt sem tudja, melyik a rosszabbik lába, hiszen most ballal lőtt óriási gólt – viccesen hozzáfűzte, „lehet nincs is”.

A gólgyáros Varga Barnabás - aki idénybeli 19. találatát szerezte - ugyancsak kiemelte a szerencsefaktort, de véleménye szerint teljesítményével erre rá is szolgált a csapat. Megjegyezte, a szerbek igazából csak beadásból tudtak veszélyt teremteni, játékban nem igazán tudták feltörni a védekezést.

Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa azt mondta a meccs után: „Ilyen mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy itthon sem lesz egyszerű, hiszen az ellenfélnél kiváló játékosok futballoznak, de ezt mi jobban akartuk.” A középpályás külön kiemelte Nego Loic játékát, aki két gólpasszt is adott. Amikor lecserélték a Le Havre játékosát, jelezte a szurkolóknak, hogy hatalmas tapsot érdemel, mert az elmúlt mérkőzéseken kiemelkedően futballozott.

A meccs összefoglalója itt látható.

A kilenc mérkőzés óta veretlen magyar válogatott a mostani sikernek köszönhetően kedden Kaunasban már úgy lép pályára, hogy ha legyőzi Litvániát, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét, de az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk