Azonnali hatállyal felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot a NOB

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Sport

A ROC elismerte Oroszország Ukrajnától annektált területeit.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot a további értesítésig (ROC) – írja a BBC. A NOB-döntése arra reagálva született, hogy a ROC elismerte a 2022-ben kezdődött ukrajnai orosz invázió óta Oroszország által illegálisan annektált négy ukrán terület regionális sportszervezeteit.

A NOB álláspontja szerint a múlt csütörtöki orosz lépés az Olimpiai Charta megsértése, mivel sérti Ukrajna Nemzeti Olimpiai Bizottságának területi integritását. 

Az már jó ideje téma, egyáltalán indulhassanak-e valamilyen formában oroszok a 2023-es párizsi olimpián: a NOB továbbra is csak annyit közölt, hamarosan dönt arról, indulhatnak-e semlegesként. Valószínűleg rá fognak bólintani, ugyanis a hozzájuk tartozó versenyek nagyrészén már engedélyezték.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk