Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 16 éves fiú az Újpest–Fradin

  • narancs.hu
  • 2024. február 27.

Sport

Az újpesti tábor pirotechnikát használt a meccsen, egy eszköz egy 16 éves fiú nyakába esett. A rendőrség eljárást indít.

Büntetőeljárás indult a vasárnapi Újpest–Ferencváros-mérkőzésen égési sérülést szenvedett szurkoló ügyében – írta az ATV.hu. Ahogy minden hasonló meccsen, úgy most is előkerülek különféle pirotechnikai eszközök az újpesti lelátón, de ezek közül az egyik egy 16 éves szurkoló nyakába esett, amitől begyulladt a ruhája. A tüzet a mellette álló társai oltották el.

Az esettel összefüggésben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, az ügy összes körülményének tisztázása folyamatban van.

A fiatal szurkoló édesanyja eljuttatott egy levelet az ATV-hez. Ebben azt írta, a fia nyaka teljesen, a felső teste szórtan égett meg, és még a hasán is vannak mély égési sérülések. Az édesanya szerint felülről eshetett a pirotechnikai eszköz a fia nyakába, elégett a pólója, pulóvere és részben a kabátja is.

„Nem a szituációra haragszunk elsősorban, hanem arra, hogy sok felnőtt sajnálta szóban, több rendőr is látta, együttérzően szólt hozzá, de senkinek nem jutott eszébe, egyetlen felnőttnek sem, hogy segítséget, mentőt hívjon. A 15 éves osztálytársa öntötte le a becsapódáskor folyadékokkal, csapkodta pulcsival, majd a WC-ben vízzel locsolta. Sokan végignézték, sokan sajnálták, de nem tettek semmit” – írta az édesanya.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa a füstben a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen

 
Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa a füstben az Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban vasárnap
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Állítása szerint a helyszínen lévő mentősök elhajtották a fiút, mondván, menjen a Honvédkórházba, mert a stadionban nem tudják ellátni. Végül a gyereket szülei vitték a balesetibe, ahol ellátták. „Feljelentést tettünk a másodfokú égés és a mentő segítségnyújtásának elmulasztása miatt” – tette hozzá a szülő.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a 24.hu-nak azt közölte, hogy a „sérült maga jelentkezett a rendezvényt biztosító mentőegységnél, majd vizsgálat közben eltávozott, így kórházba szállításra nem került sor”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk