Szüret Nagydíj – Termelési riport a Nemzeti Sportban

  • narancs.hu
  • 2014. február 12.

Sport

Orbán Viktor kedvenc napilapja Tállai András államtitkár focicsapatához látogatott el. Amit írtak, azt alighanem már a Kádár-korszakban is túlzásnak tartották volna.

A címlapon ez áll:

„Mezőkövesden derűvel, vidámsággal fűszerezik a szakmai munkát. Az NB I. újoncának vezetőedzője, az egykori újpesti kedvenc, Véber György nem ismer kegyelmet, keményen megdolgoztatja játékosait annak érdekében, hogy a csapat eredményes tavaszi szezont produkálhasson. Edzéslesen jártunk, és azt láttuk, a hajtással, a hangulattal nincs gond.”

false

Az edzéslesen azonban nemcsak a szakvezetés és a játékosok humoráról bizonyosodtak meg a Nemzeti Sport riporterei, hanem – hogy, hogy nem – a klubelnök, Tállai András önkormányzati államtitkár is feltűnt. Így kezdődik a cikk:

Jó reggelt, elnök úr! – kiált ki az edzőpályáról Véber György a teraszon megjelenő Tállai Andrásnak, aki persze mosolyogva integet vissza.”

És végül a szakújságírók értékelik a látottakat:

„A Mezőkövesd jó irányban halad, vonjuk meg a konklúziót.”

Ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy a Nemzeti Sport nemrég került új tulajdonoshoz, illetve ajánljuk a fentitől kissé elütő hangnemben íródott riportunkat Tállai András és a Mezőkövesd diadalútjáról: Törő, a pénzszivattyú.

Neked ajánljuk