Úszószövetség: megfelelnek a valóságnak Szilágyi Liliána nyilatkozatai

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. március 30.

Sport

A bántalmazó apát, Szilágyi Zoltánt "nem kívánatos személynek" nyilvánította a szövetség.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ)  vizsgálóbizottságának megállapítása szerint megfelelnek a valóságnak Szilágyi Liliána azon nyilatkozatai, amelyekben az édesapájától, Szilágyi Zoltántól elszenvedett súlyos bántalmazásokról beszélt a múlt év végén.

A MÚSZ a vizsgálat megállapításai alapján Szilágyi Zoltánt további intézkedésig "nem kívánatos személynek" nyilvánította a rendezvényein.

Papp Gábor ügyvéd, a vizsgálóbizottság elnöke szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy erre a következtetésre az ügy főszereplőinek, illetve a történésekről ismerettel rendelkező személyeknek - sportolóknak, edzőknek, pszichológusnak - a meghallgatása után jutottak. Hozzátette, Szilágyi Liliána nyilatkozatainak tartalmát több, egymástól független forrás erősítette meg, az úszónő szavaival megegyező pontossággal.

Szilágyi Liliána európa-bajnoki ezüstérmes úszó decemberben írt és nyilatkozott arról - mint fogalmazott, 25 év után -, hogy edzőként dolgozó apja hosszú éveken át testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta. Szilágyi Zoltán tagadta a vádakat. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.