Vegyes csapatversenyt nyertek a sportlövők Eszéken

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. június 26.

Sport

Mészáros Eszter és Péni István a világkupán legyőzte az oroszokat.

 

Mészáros Eszter és Péni István megnyerte a légpuskások vegyes csapatversenyét az Eszéken zajló sportlövő világkupaversenyen, szombaton.

A magyar páros a rangsoroló hetedik helyén jutott a legjobb nyolc közé. A szombati folytatásban előbb első helyen végezve jutott a döntőbe, amelyben aztán 17-13-ra múlta felül a Julia Karimova, Szergej Kaminszkij orosz kettőst.

 Mészáros Eszter edzője, Szucsák László kiemelte: az oroszok elleni döntő végén a magyaroktól „nagy tízesek kellettek az aranyéremhez”. 

Ez a versenyszám szerepel a tokiói olimpia programjában, a magyar csapatot az ötkarikás játékokon is Mészáros és Péni alkotja.

Az eszéki viadal csütörtöki napján Mészáros megnyerte a női puskások egyéni számát, a férfiaknál pedig a szintén tokiói induló Pekler Zalán a negyedik lett. Az ugyancsak ötkarikás szereplő Major Veronika női légpisztolyban az ötödik helyet szerezte meg. Pénteken a Hammerl Soma, Pekler, Péni összeállítású csapat ezüst, míg a Dénes Eszter, Mészáros, Horváth Lea összetételű női trió bronzérmet nyert légpuskában.

A leadkép forrása: Komárom város Facebook-oldala

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk