Wladár Sándor elnézést kért Milák Kristóftól, majd hadat üzent Hosszú Katinkának

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. augusztus 19.

Sport

Izgalmas napok elég fogunk nézni a magyar úszósportban.

„Sportolóink felülmúlták az elvárásokat a párizsi olimpián” – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a hétfői sajtótájékoztatón. A magyar csapat három arany-, valamint egy-egy ezüst és bronzérmet szerzett, ezen kívül két negyedik, valamint egy ötödik, egy hatodik és egy nyolcadik helyezést is. Az eseményre meghívták Milák Kristófot is, de ő ezen nem vett részt.

Az MTI tudósítása szerint Wladár újságíró kérdésére hosszabban beszélt a kétszeres olimpiai bajnokról. A szövetség elnöke azt mondta, a korábbi sajtóhírek alapján lehetett néhány ember, aki tudta, hogyan készül a klasszis, azonban Magyar Úszó Szövetségnek továbbra sincs információja arról, hogy a Honvéd versenyzője kivel, mikor és hol edzett. A szövetség továbbra is mindent megad majd a Párizsban „hőssé váló” Milák Kristófnak a folytatáshoz, mondta Wladár, ugyanakkor kezdeményezni fogja egy „hivatalos kapcsolattartó” megjelölését.

Wladár ezután elnézést kért Miláktól az októberi kijelentése miatt, miszerint az úszó tartozik Magyarországnak, ezért komolyan edzésbe kell állnia. Ugyanakkor azt mondta, ezt egy olyan időszakban tette, amikor Milák éppen a szövetség segítségével jelentette be visszatérését az 500 millió forintból megrendezett, az ő arcával reklámozott világkupa-versenyen, amin végül nem indult el.

A MÚSZ elnöke reagált Hosszú Katinka nyílt levelére is, amiben a háromszoros olimpiai bajnok lemondásra szólította fel az elnökséget amiatt, ahogyan Milákkal bántak. Hosszú szerint a 200 pillangón győztes Léon Marchand edzője, Bob Bowman a MÚSZ-tól kapott információk révén már hónapokkal az olimpia előtt tudta, hogy mire kell felkészítenie tanítványát.

„A játékok közepén egy ilyen acsarkodó nyilatkozat a legnagyobb károkat tudja okozni az olimpiai csapatnak. Azt, hogy engem mindenféle üzenetben kritizál, nyelem, de már nem sokáig”

– mondta Wladár. Majd kissé sértődötten megjegyezte, hogy Hosszú az ő elnöki döntésével kaphatott meg minden felkészülési támogatást úgy, hogy nem úszta meg az olimpiai szintet, de bízott abban, hogy kijut a hatodik olimpiájára, ezért a szervezet állta több külföldi edzőtáborát és versenyét is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk