Youhuu, a racka juh: bemutatták az atlétikai világbajnokság kabalaállatát

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 11.

Sport

Száz nap múlva kezdődik a vb. 

Száz nappal a budapesti atlétikai világbajnokság rajtja előtt bemutatták Youhuut, az esemény kabalafiguráját. A szerdai sajtótájékoztatón Jon Ridgeon, a nemzetközi szövetség (WA) vezérigazgatója a szervezőbizottság vezetésével közösen leplezte le az ősi magyar állatról mintázott rackajuhot.

„A stadionnak otthont adó Csepel-sziget egykor a juhok szigete volt, Magyarország pedig a rackák földje. Youhuu most az egykori szennyezett rozsdaövezet helyén visszakapja a parkot. Kabalaállatunk korábban lusta volt, azonban miután elkezdett sportolni, ő is egy hétköznapi hős lett. Legyen mindenki olyan, mint ő”

– fogalmazott a bemutatás kapcsán Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

 
Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b) és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa a világbajnokság kabalafigurájának bemutatásán a Nemzeti Atlétikai Központban száz nappal a verseny rajtja előtt, 2023. május 11-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
 

Hozzátette, Középkelet-Európában Magyarország bizonyíthatja először, hogy meg tud szervezni egy ekkora eseményt. Kiemelte, jelenleg 203 ország részvétele biztos, de azon dolgoznak, hogy ez a szám még nőjön: a cél 206 ország indulása, amivel minden idők legnagyobb vb-jét tudnák megrendezni.

Schmidt Ádám, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa kiemelte, célegyenesbe fordult a felkészülés, de a vb kapcsán indult egyedülálló programok – hétköznapi hősök, sulihősök –, amelyek célja, hogy minél több magyart sportolásra, sportos életmódra biztassanak, a viadal után is folytatódnak majd.

„Az ehhez kapcsolódó jegyvásárlási kedvezményekkel szeretnénk arra ösztönözni mindenkit, hogy minél többen kilátogassanak ide, ahol a mobillelátó vb-t követő elbontása után a világ egyik legszebb panorámájú futóköre áll majd rendelkezésre” – mondta a sportért felelős államtitkár.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?