Baranyi kirúgta a Pinceszínház igazgatóját

  • narancs.hu
  • 2021. január 29.

Színház

Az SZFE-n vállalt tanári állást, csakhogy 2023-ig szerződése volt az önkormányzattal.

Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal megszüntette a munkaviszonyát Soós Péternek, a Pinceszínház igazgatójának a kerület polgármestere, Baranyi Krisztina.

Baranyi a Facebookon jelentette be a történteket. Az írja, hogy az önkormányzat csak a sajtóból értesült arról, hogy színházuk, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója főállású oktatónak szerződött a Vidnyánszky-féle SZFE-re.

Mivel azonban Soósnak határozott idejű, 2018-tól 2023-ig tartó vezető állású munkavállalói szerződése van az önkormányzettel, ezért  ezen kívüli munkajogviszonyt kizárólag az Önkormányzat előzetes hozzájárulásával létesíthetett volna. Mivel se mhozzájárulást nem kért, de még értesítést sem adott a munkáltatónak arról, hogy 2021. január elsejével szerződése van az SZFE-vel, ezért Baranyi Soós munkaviszonyát a szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntette.

Soós Péter egyébként a színházi munkái mellett például az Űrgammák, a Tűzvonalban vagy a Hacktion rendezője is.

Január 16-án a sajtóból értesültünk arról, hogy színházunk, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója főállású oktatónak...

Posted by Baranyi Krisztina on Thursday, January 28, 2021

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?