Eszenyi Enikő azért nem vett részt a hétfői tüntetésen, mert szerinte szakmai úton kell mindent elintézni

  • narancs.hu
  • 2019. december 14.

Színház

Ebben az esetben pedig politikai térbe került a diskurzus.

Azért nem vett részt Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a hétfői, a független kultúráért, a Fidesz-KDNP törvénymódosítása ellen szervezett tüntetésen, mert meggyőződése, hogy mindent szakmai úton kell elintézni, itt pedig a diskurzus politikai térbe került – mondta az ATV Híradónak adott interjújában.

A Vígszínház igazgatója a szerdán megszavazott új színházi törvényről csupán annyit közölt, hogy a megfelelő szakemberek bevonásával elemzi a kialakult helyzetet.

Úgy fogalmazott, mivel a törvény "Előírja hogy a kormány és a fővárosi önkormányzat által közösen finanszírozott intézmények esetében finanszírozók állapodjanak meg a színházak működési rendjében tehát én, nagyon szívesen állok rendelkezésre hogy, a két fél közötti megállapodás kialakításában hogy úgy mondjam tevőlegesen szívesen részt veszek".

Eszenyi mandátuma a Vígszínház élén jövőre lejár. Erről a tényről azt mondta, hogy ha igényt tartanak a munkájára, akkor természetesen folytatja.

A Gothár-ügyről azt mondta, mint nő és mint színházigazgató elfogadhatatlannak tartja, és a Vígszínházban azon dolgozik, hogy ne forduljon elő hasonló eset.

Hozzátette, "azt is elfogadhatatlannak tartom, hogy egy intézményt vagy egy színházat megbélyegeznek azzal hogy zaklató. Mi ezt átéltük, tudjuk mit jelent, úgyhogy ez ellen minden porcikám tiltakozik, és ezt elfogadhatatlannak tartom".

Figyelmébe ajánljuk