Gáti Oszkár a Nemzetiről: „Megalázott társulat”

  • narancs.hu
  • 2024. február 2.

Színház

A színész azért fakadt ki, mert a három hónappal ezelőtti balesetről hallgat a szakma krémje. 

„Óh, Ti Halhatatlanok, Érdemesek és Kiválóak, a Nemzet Művészei és Színészei, zsebetekben Kossuth és Jászai. (Akiknek talán még adnak a szavára?) Milyen stallumot kell még rátok aggatni, hogy tükörbe nézve a szégyen pírja borítsa el orcátokat. Szakmánk legmegrázóbb történetéhez nincs egy szavatok sem?! Egy csak egy leány volt talpon a vidéken (Udvaros Dorottya). Benyelitek a legcinikusabb és legundorítóbb mondatot, mert ez nektek is szól: »tanuljátok meg a díszletet«” – fakadt ki pénteken a Facebookon Gáti Oszkár színművész a Nemzeti Színházban tavaly november 10-én történt baleset kivizsgálására utalva.

Aznap a Rómeó és Júlia című előadás közben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó lezuhant a díszletről. A színésznek megsérült az egyik keze, a színésznőnek a lába és a bordái. Mentő vitte őket kórházba, azóta sem tudtak színpadra állni. 

A rendőrségi vizsgálat még tart, a Budapesti Rendőr-főkapitányság annyit árult el róla, hogy gyanúsítottként nem hallgattak ki senkit. Amíg nem zárul le a vizsgálat, a színészek nem kaphatnak kártérítést. 

Gáti Oszkár posztja arról szól, hogy ezt a helyzetet, és ami azóta a felelősség megállapítása ügyében zajlott, a szakmának nem lenne szabad elfogadnia.

„Elfogadjátok nyolc arcnélküli, köztük két színésznek egybehangzó ténymegállapítását, NINCS FELELŐSE A ZUHANÁSNAK.”  Gáti szerint a szakma választ vár, és nem hajlandó tudomásul venni, hogy itt senki sem akar semmit, és az egyetlen szempont a túlélés. Ha ez mégis így van, akkor ez egy szomorú, boldogtalan, megalázott, átvert, megfélemlített szakma és a társulat, amelyet „fortélyos félelem igazgat”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk