A Nemzetiben megsérült egyik színész még nem beszélt Vidnyánszkyval a balesetről

  • narancs.hu
  • 2024. február 5.

Színház

Horváth Lajos Ottó elmondása szerint az igazgatót nagyon leköti a színház, őt meg a gyógyulás.

Még legalább fél évig eltart a Nemzeti Színházban történt baleset után a rehabilitációja, míg helyrejön az egészsége

ezt mondta az Indexnek adott interjújában Horváth Lajos Ottó, aki tavaly novemberben Szász Júliával súlyos balesetet szenvedett a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadás közben.

Ő kéz- és lábsérüléseket szenvedett, "ezeket igyekeznek a megfelelő szakemberek megfelelően kezelni, hogy helyrejöjjenek. Hosszú folyamat lesz ez, minimum fél év (...) Mindenféle komplex kezelést kapok, amit csak meg tudnak tenni a sérült részek, sebek és egyebek kezelésére", de hogy pontosan mennyi, az csak a féléves kezelés után derül ki.

A balesetről nem beszélt Horváth Lajos Ottó, egyrészt nem is szívesen idézte volna fel, másrészt a folyamatban lévő rendőrségi eljárás miatt nem is beszélhetett volna bizonyos részletekről. A folyamatban lévő ügy miatt egyelőre még kártérítést se kaptak

Azt viszont elmondta, hogy a balesetről azóta se beszéltek Vidnyánszky Attilával, a Nemzeti igazgatójával, aki az ügy miatt mint ismert, lemondott, de azt Csák János nem fogadta el, így végül mégse mondott le, visszavonta azt, nem történt semmi, ráadásul a kormánymédia és egyes magukat jobboldalinak tituláló művészek egy emberként álltak ki Vidnyánszky mellett. Hamar kiderült, az esetnek végül is ő volt a legnagyobb áldozata.

"Őt most nagyon leköti a színház, engem pedig nagyon leköt a gyógyulás"

– mondta Horváth.

Vidnyánszky korábban arról beszélt, hogy a két színészt január végéig kell helyettesíteni: "Örülünk, amikor a felépülésükről hallunk. A színház repertoárjának majd felében érintettek. Ahhoz, hogy létezzünk, beugrópróbákat kell csinálni: nagyrészt erről szólnak a hétköznapjaink. Az előadásainkat próbáljuk életben tartani, és ez így lesz január végéig." De végül értelemszerűen a februári műsorban sem szerepelnek.

Horváth egyelőre nem is gondol a visszatérésre, az interjúban azt mondta:

"Most huzamosabb ideig nem fogok tudni visszatérni olyan formán, hogy úgy tudjam ellátni a munkát, ahogy azt szeretném."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk