Még mindig nem kapott kártérítést a Nemzetiben megsérült két színész

  • narancs.hu
  • 2024. február 2.

Színház

A rendőrség nyomoz, de gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Már majdnem három hónap telt el a Nemzeti Színházban történt baleset óta, amikor Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó közel három métert zuhantak a Rómeó és Júlia című előadás díszletéről. A vizsgálat azóta is tart, ameddig azonban nem jutnak eredményre, a társulat tagjai semmilyen információt nem kapnak, és a sérült színészek kártérítését sem utalják – tudta meg a Blikk.

A zuhanás következtében Horváth Lajos Ottónak az egyik keze, Szász Júliának pedig a lába és a bordái sérültek meg. A két színész eddig nem szólalt meg a balesettel kapcsolatban. A lapnak nyilatkozó kollégájuk szerint azonban „még mindig tart a vizsgálat, és hiába érdeklődnek a társulati tagok, Ottó vagy Júlia, senkinek nem adnak ki semmilyen információt az ügy állásáról, pedig lassan három hónap telt el a baleset óta.

Ameddig nem jutnak eredményre, sajnos, a két színész semmilyen kártérítést nem kap és dolgozni sem nagyon tudnak.

Az alapfizetésükből, valamint a tartalékaikból élnek, illetve a családjuk is segít nekik anyagilag, hiszen a kezelések egy része, amikre járniuk kell a sérüléseik miatt, pénzbe kerül.” A lap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság annyit közölt, hogy „a nyomozás továbbra is folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt.”

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a színházban korábban lezajlott belső vizsgálatról decemberben elmondta, egyszemélyi felelősség nem volt megállapítható, „a körülmények alakulásának szerencsétlen volta eredményezte a sajnálatos eseményeket”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk