Kiderült: védettségi igazolvánnyal lehet csak színházba menni

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 4.

Színház

Jogszabálytisztázás után változott a színházba járási feltételrendszer.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeptember 2-i jogszabálytisztázó tájékoztatása és a Főpolgármesteri Hivatal állásfoglalása alapján a színházlátogatás védettségi igazolványhoz kötött. A nézőtéren maszk használata jelenleg nem kötelező.

A színházak azt kérik, hogy az aktuális előírásokról a nézők tájékozódjanak, mert az előadások csak a hatályos járványügyi intézkedéseket betartva látogathatók.

Több intézmény is felhívta a figyelmet a különböző platformjain a változásra, mely a jogszabálytisztázást követően lényegében egyik napról a másikra hozott új helyzetet, feltételrendszert a nézők és a színházak számára.

A kormány a nyáron könnyített a szabályozáson – a kormányközeli Magyar Teátrum Társaság július elején üdvözölte is a lépést. Úgy tudni, Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára szeptember 2-án úgy beszélt a védettségi igazolvány szükségességéről a színházak igazgatóinak, mint amire eddig is szükség lett volna.

Vagyis elvileg eddig is csak védettségi igazolvánnyal engedhették volna be a nézőket a színházakba, de még a színházak vezetőinek sem volt egyértelmű a szabályozás; nem is világos, a könnyített a szabályozás után mikor és miért változtattak a előíráson.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk