Mégsem kell védettségi igazolvány a színházba járáshoz

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 4.

Színház

Az Emmi legfrissebb állásfoglalása szerint. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szeptember 4-i állásfoglalása alapján nem szükséges védettségi igazolvány a színházak látogatásához – írja Facebook-oldalán a Vígszínház. 

Az Emmi közleményében olvasható, hogy a védelmi intézkedéseket szabályozó hatályos kormányrendelet az olyan kulturális eseményeket, amelyek helyre szóló jeggyel látogathatók, és amelyek alatt a nézők végig az ülőhelyükön tartózkodnak, nem köti védettségi igazolványhoz.

Ez az 5,5 milliomodik oltás beadása, vagyis július eleje óta így van, mindenki így is értette, épp ezért volt meglepetés, hogy a Vígszínház tegnap ugyancsak az Emmi és a Főpolgármesteri Hivatal szabályértelmezésére hivatkozva arról tájékoztatta nézőit, hogy kell védettségi igazolvány az előadások látogatásához.

Egyelőre nem világos, hogy a minisztérium két nap alatt miért adott két egymással ellentétes tartalmú tájékoztatást a színházaknak. 

A fejetlenséget jól jelzi, hogy az eddig félházzal üzemelő Örkény Színház épp most akarta megnyitni a teljes nézőterét, "tekintettel arra, hogy a védettségi igazolvány kötelező a színháznézők számára". Nyilván ők is az Emmi azon szabályértelmezésére támaszkodtak, amelyet azóta megváltoztatott, illetve visszavont a minisztérium. 

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk