Titkos szavazás dönthet arról, hogy menjen vagy maradjon Vidnyánszky a Nemzeti Színház élén

  • narancs.hu
  • 2023. november 18.

Színház

A színház dolgozói között aláírásokat kezdtek gyűjteni, a társulat többsége a vezérigazgató mellett áll. 

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia színészek a múlt pénteken közel három méter magasról, egy erkélyről zuhantak le a Rómeó és Júlia második felvonása alatt a takarásban. A teátrum vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila lemondott, ám ezt Csák János kulturális és innovációs miniszter egyelőre nem fogadta el.

A színház dolgozói között aláírásokat kezdtek gyűjteni Vidnyánszky mellett, és az intézmény a Blikk megkeresésére megerősítette: a társulat többsége Vidnyányszky mellett áll, ám hogy pontosan mennyien, azt nem árulták el. Sőt, maguk a színészek sem tudják, ki az, aki aláírta a petíciót, mert egymás között sem nagyon beszélnek erről. 

„Zavart a hangulat a társulat tagjai között, akik alatt nem csupán a teátrum színművészeit kell érteni, hanem a háttérmunkásokat is, akik rengeteget tesznek hozzá a színház működéséhez. A gond az, hogy sokan azok közül, akik aláírták a Vidnyánszky Attilát támogató petíciót, bűntudattal küzdenek, mert úgy érzik, nehéz helyzetbe hozzák a megsérült művészeket, miközben azok, akik még nem írták alá a petíciót, amiatt aggódnak, hogy ha nem teszik meg, később káruk származhat belőle” – fogalmazott egy informátor.

A Nemzet Színészétől, Bodrogi Gyulától megtudta a lap, hogy a Vidnyánszkyt támogató petíció aláírását névtelenül tehetik meg a Nemzeti Színház munkatársai, ha erre van igényük.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk