A pénzed jó fej lesz! Egyre népszerűbb a tudatos bankolás

  • Fizetett tartalom
  • 2024. február 2.

Támogatott tartalom

Bankolj tudatosan a MagNet Banknál! A pénzed neked dolgozik és jó célokat támogat, így te is jól jársz, és a világ is.

Belegondoltál már, hogy milyen utakat jár be a pénzed miközben bankolsz? Hogy kik használják azt és mire?

Talán te sem örülnél neki, ha tudtodon kívül környezetszennyező beruházásokhoz járulnának hozzá banki megtakarításaid, vagy tranzakcióid. Van lehetőséged rá, hogy ezt elkerüld. Elég, ha bankválasztási döntésedben is olyan tudatos vagy, mint a szombat délelőtti piacon. Amikor zöldséget, gyümölcsöt vásárolsz, odafigyelsz rá, hogy jó minőségű árukat vegyél, hogy bevásárlásod ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb legyen, lehetőleg ne messziről érkezett, vegyszeres zöldségek kerüljenek a kosaradba. Hiszen sokszor közvetlenül, egy hazai, piaci kistermelőtől is beszerezheted mindazt, amire szükséged van. Ezzel egyszerre teszel jót magadnak és a környezetednek is. A MagNet Bank ügyfelei nagyon értik ezt, és ugyanígy járnak el pénzügyeik esetében is. Éppen ezért választották a független Magnet Bankot és a közösségi bankolást.

Független bank Magyarországon?

Magyarországon ma háromféle bank működik. Az első csoport a külföldi tulajdonban levő bankok köre, a második azoké a magyar bankoké, amelyek jellemzően valamilyen politikai kötődéssel rendelkeznek. A harmadik kategória pedig az úgynevezett független bankoké, itt azonban a MagNet Bank az egyedüli szereplő. Nemzetközi szinten azért vannak hasonló elvek szerint működő bankok, ők hozták létre az Értékalapú Bankok Nemzetközi Szövetségét, amelynek a MagNet Bank is a tagja.

MagNet Bank

Mitől értékalapú a MagNet Bank?

Természetes, hogy ha lekötjük a pénzünket, a lehető legmagasabb kamatot akarjuk cserébe. De vajon ezen kívül nincs is más, amit a bankunktól elvárhatunk? Az értékalapú bankok, mint amilyen a MagNet Bank, tökéletesen tisztában vannak vele, milyen nagy felelősségük van abban, hogy mire adnak hitelt. Az ő felelősségük, hogy  környezetszennyező projekteket támogatnak, vagy inkább a bolygónkat megóvó kezdeményezéseket. A MagNet a zölden is nyereséges projekteket és a környezettudatos cégeket választja partneréül. Így a betéti kamatok mellett az is jó érzéssel töltheti el az ügyfeleket, hogy pénzük révén pozitív hatással lehetnek az őket körülvevő környezetre és társadalomra, mert megtakarításaik segítségével hasznos célok valósulnak meg. Például Waldorf iskolák működnek, naperőművek vagy kulturális projektek jöhetnek létre.

Magnet függetlenség

 

A bank dolgozói személyesen is aktívan közreműködnek társadalmilag hasznos akciókban. Idén is saját kezűleg ültettek egy újabb erdőrészt, ezzel együtt már közel 60.000 fával gyarapították az ország erdőit. A bank teljes működését a hazai társadalmi és civil célok támogatása hatja át. Az ügyfelek és a bank tulajdonosai, menedzsmentje ennek érdekében fognak össze, ahogyan erről Rudolf Péter is beszél a MagNet Bank új reklámfilmjében, ITT:

A pénzed jó célokat támogat, miközben „csak” bankolsz

A MagNet Banknál a te pénzed is jó célokat támogat. A KAP program keretei között,  a bank éves profitjának egy részét, az 1%-os SZJA-felajánlásokhoz hasonlóan, minden évben maguk az ügyfelek oszthatják szét a számukra fontos civil szervezetek között, saját szívügyeik mentén. A bankigazgatónak ilyenkor pont annyi beleszólása van, mint a MagNet Bank bármely ügyfelének - ő ugyanúgy a rá eső részről rendelkezhet. Ez azért nem akármi! Kártyás vásárlásaikkal a MagNetesek szintén az általuk választott jó célokat támogathatják a bank pénzéből. Valahogy így működik egy közösségi bank. Átláthatóan, társadalmilag hasznosan, közös célokért.

A MagNet Bank csaknem 30 éve stabil, és ami a legfontosabb: független

És hogy vajon miért jó, ha egy bank független? Pont azért, mert csak így, függetlenül tudja megvalósítani mindazt, amiről eddig olvastál. Megteheti, hogy a valódi társadalmi értéket létrehozó, illetve a kiemelten környezettudatos vállalkozásokkal keresi a kapcsolatot, akkor is, ha más bankok esetleg egy-egy ilyen projektet túl kockázatosnak találnának, vagy keveslik az elérhető nyereséget. Szoros viszonyt ápolhat civil szervezetekkel, bevonhatja ügyfeleit a döntésekbe. Több évtized tapasztalata igazolja, hogy ez a szemlélet nemhogy veszélyeztetné a stabilitást, ellenkezőleg, folyamatosan jövedelmező működést eredményezett.

A MagNet Bank lassan 30 éve halad ezen az úton. A profitnál és a saját növekedésüknél mindig fontosabb volt számukra a társadalmi felelősségvállalás és az élhető jövő. Neked is fontos, hogy tudatos pénzügyi döntéseiddel tehess valamit egy jobb világért? Ha a válaszod igen, akkor a MagNet a te bankod. 

www.magnetbank.hu

MagNet Bank

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk