Budapestről szóló premierek és közönségkedvenc produkciók töltik meg a fővárosi mozikat

  • Fizetett tartalom
  • 2022. november 2.

Támogatott tartalom

Stand-up est, impró színház, filmpremier, koncertek – főszerepben a szülinapos Budapest!

Közel 150 éve egyesült Buda, Pest és Óbuda, és létrejött az a város, amelybe beleszülettünk, amelyben ma is élünk. November 18-án, pénteken a fővárosi mozik izgalmas, új arcukat mutatják meg a Budapest Brand nZrt. által szervezett minifesztiválon. A Művész, a Corvin, a Puskin, a Tabán és a Toldi a fővárosi kulturális élet kultikus helyszínei, itt az alkalom, hogy újra felfedezzük őket.

A Corvin moziban felhőtlen nevetés vár: a Comedy Central kifejezetten erre az alkalomra hívta össze a stand-up nagymestereit, többek között Litkai Gergelyt, Csenki Attilát, Ács Fruzsinát és Szupkay Viktort, hogy osszák meg legviccesebb történeteiket Budapestről, a fővárosi életről. Emellett koncertekkel és klasszikus mozis programmal is készülnek a szervezők, zenél a Mayberian Oldschool és a Budabeats; a Budapest Retró vetítése pedig visszarepít a főváros korábbi évtizedeibe.

 
Mayberian Sanskülotts
Fotó: Wilhelm Laura

A Toldiban aznap premier előtt láthatják a nézők a Larry című filmet, Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmjét, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A rapkarrierbe kezdő vidéki fiú, Ádám története nemcsak a filmvásznon, de élőben is megelevenedik: aznap kerül sor a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntőjére is.

A Puskin moziban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit – és közhelyeit – nem mindennapi improvizációs játékával.

 
Momentán Társulat
Fotó: Budapest Brand

A Művészben a budapesti zenei szcéna elevenedik meg a BP Underground filmjein, elektronikus zenére és hardcore/punk vetítésre készülhetnek az érdeklődők.

A Tabán moziban a Fortepan csapata idézi fel Budapest múltját fotók és beszélgetések formájában.

További információk a rendezvénysorozat hivatalos honlapján találhatók.

Egy híján 150!

A november 18-i programsorozat egyben a Budapest 150 emlékév kezdetét is jelenti; legyünk büszkék az elmúlt másfél évszázadra! Ünnepeljük meg együtt, hogy idén belép a 150. évébe. Boldog szülinapot, Budapest!

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk