A vendéglő házias, hagyományos kubai konyhát visz. Semmi fúzió, semmi Cézár saláta. Az étlapon azok az ételek, amelyeket a nagymamáik főztek otthon. Ajiaco (sűrű leves), palomilla (steak), picadillo (marhahúsragu), léchon asado (omlós malacsült), rabo (ököruszály), moros y cristianos (feketebab, fehér rizs), sok hagyma, fokhagyma, manióka, édesburgonya, főzőbanán éretlenül (tostones) és éretten (maduros). Rusztikus, kiadós fogások. Az igazi meglepetést azonban a szomszédos pékség és cukrászda hozza. A deszszertek lenyűgözőek: kenyérpuding, flanok tömkelege, rummal és sűrített tejjel átitatott sütemény (Tres leches). Végül az egzotikus guavapürével (édes, rózsaszínű húsú trópusi gyümölcs) töltött háromszög. Még meleg, leveles, könnyű, benne a lekvár eper és passiógyümölcs illatára emlékeztet. Az alábbi sütemény nyilvánvalóan meg sem közelíti. A töltelék azonban birsalmasajttal egész jól helyettesíthető.
Birsalmasajttal töltött háromszög
Hozzávalók (8 db)
Egy csomag (40 dkg) leveles tészta
32 dkg birsalmasajt, 8 szeletre vágva
1 egész tojás
porcukor
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztát kinyújtjuk, és nyolc téglalapot vágunk belőle. Mindegyikre egy-egy szelet birsalmasajtot helyezünk. A tészta széleit megkenjük a felvert tojással, majd háromszög formájúra hajtjuk, a széleket alaposan öszszenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki. A tetejét megkenjük tojással. Kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.
A szerző blogja: www.chiliesvanilia.blogspot.com