Bundás tejpuding (leche frita)
Hozzávalók (4-6 adag)
7,5 dl tej
2 rúd egész fahéj
1 citrom héja, nagyobb darabokban
csipet só
4 dkg liszt
2 evőkanál étkezési keményítő
8 dkg cukor
2 tojás
kevés liszt a bundázáshoz
sütéshez olaj
a tetejére őrölt fahéj
A pudingot előző nap készítjük el: 5 dl tejet forráspontig melegítünk, hozzáadjuk az egész fahéjat és a citromhéjat. Lefedve, 15 percig állni hagyjuk, hogy átvegye a fűszerek aromáját. Közben a maradék 2,5 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük a lisztet és az étkezési keményítőt. A fahéjat és a citromhéjat eltávolítjuk a meleg tejből. Újra felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, a cukrot és egy csipet sót. Állandó keverés mellett puding sűrűségűre főzzük. Egy 18°25 cm-es tepsit vagy jénai tálat kibélelünk frissen tartó fóliával, enyhén kiolajozunk, majd egyenletesen beleöntjük a pudingot. Tetejét elsimítjuk, letakarjuk fóliával, hogy ne bőrösödjön, és teljesen lehűtjük, hogy megdermedjen (előző nap célszerű elkészíteni). Másnap a megdermedt pudingot nagy vágódeszkára borítjuk, téglalapokra szeleteljük. Ezeket kevés lisztben, majd felvert tojásban forgatjuk meg, és forró serpenyőben, olajon, mindkét oldalán pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk, porcukorral és fahéjjal megszórva. Kínálhatunk mellé szezonális gyümölcsöt, pl. epret vagy meggyet.
A szerző blogja: www.chiliesvanilia.blogspot.com>