galeri - Mindenki él

  • .
  • 2008. november 20.

Trafik

Körök három dimenzióban: Fajó János festőművész kiállítása december 31-ig. (Mono Galéria, Bp.
I., Ostrom u. 29.)

A Másik: Évezredes hiedelmek, végzetes téveszmék, kulturális sokszínűség. Kiállítás az idegenről, április 6-ig (www.amasik.hu). (Néprajzi Múzeum, Bp. V., Kossuth tér 12.)

Állófilmek: "Fényképezőgéppel a kezében járja a világot, és történéseket rögzít, csak úgy." Vancsó Zoltán kiállítása november 30-ig. (Budapest Galéria Kiállítóháza, Bp. III., Lajos utca 158.)

Talált tárgy keresése: Szűcs Attila megtalálta. Újságillusztrációk, képeslapok, fotók a vásznon január 3-ig. (acb Kortárs Művészeti Galéria, Bp. VI., Király u. 76.)

Jelentések: Birkás Ákos a média világán, működési formáinésrendszerén kívüli, titokzatosabb világot idéz. Festmények január 18-ig. (Knoll Galéria, Bp. VI., Liszt F. tér 10.)

Grammar of Glamour: A talált szövegtöredékek színes betűiből létrehozott mozaikstruktúra áll össze festménnyé. A 2005 óta Berlinben élő A. Nagy Gábor újabban betűket fest, és ezt most november 29-ig teszi közszemlére. (Godot Galéria, Bp. VII., Madách tér 5.)

Három kínai császár: A másról híres magyar festőművész, Sam Havadtoy új kiállításán két kínai témájú sorozat, december 9-ig. (B55 Kortárs Galéria, Bp. V., Balaton u. 4.)

Világútlevél: A mexikói művészpár sziámi ikernek adta ki magát. Marisa Lara és Arturo Guerrero Siameses Company néven állít ki december 6-ig. (OctogonArtGaléria, Bp. I., Várfok u. 6.)

Bodola György életműkiállítás: A tavaly Kanadában elhunyt grafikus- és fotóművészre, a rockkorszak emblematikus alakjára, a Rocklexikon felejthetetlen zenészkarikatúráinak alkotójára emlékezik a kiállítás. (Budavári Művelődési Ház, Bp. I., Bem rakpart 6.)

Kiállítások a bécsi Belvederében: Az 1908-as művészeti szemlét eleveníti fel a "Gustav Klimt und die Kunstschau 1908" című kiállítás január 18-ig. A "Constantin Luser. Handlungswolken" című tárlat az osztrák művész futurisztikus munkáiban a művészet, a társadalom és az ipar összefüggéseit szemlélteti december 14-ig. Az "Arnulf Rainer/Dieter Roth. Misch- und Trennkunst" című kiállítás pedig vidám, 70-es évekbeli avantgárd művekből válogat január 11-ig.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.