"Nem hétvégi motorosok" - Papp Szabolcs frontember

  • .
  • 2011. június 16.

Trafik

rés a présen: Milyen elgondolással alakult anno a Supernem? PSZ:Nekünk a zene az egész életünk, nem hétvégi motorosok vagyunk. Igazából az életünkből fakadó lendület és látásmód határozta meg, hogy kemény és szókimondó zenét játsszunk.
Nem a torzítótól lesz kemény egy zene. Most éppen az új lemezünk világa és címe szerint Tudományosfantasztikuspopot játszunk - és nagyon élvezzük.

rap: Hogyan készülnek a dalok?

PSZ:A dalokat én írom - persze néha van, hogy csak írnám, ha jönne valami. Fogalmam sincs tulajdonképpen, hogyan születnek. Én nagyon vizuális típus vagyok, a képek ihletnek meg. Olyankor valahogy megszólal a zene - de nem varázsütésre, és nem találtam meg azt a "gombot" sem. A szöveg, az nehéz ügy, kényes dolog, ugyanis az aréteg, amelyhez szólunk, igényli a kitekert, furmányos, néha trágár, de mégis egyszerűen kántálható cuccokat. Nem vagyunk azért mániákusan csúnyán beszélő srácok. Gerjedek arra, hogyha van egy szép harmóniakör, akkor a másik része, a szöveg legyen mocskos - de persze ne csak úgy egyszerűen.

rap: Alig két hónapja mutattátok be a Tudományosfantaszikus...-t. Milyen változást jelentett nektek ez a lemez?

PSZ: Sorban a negyedik lemezünk a Tu.Fa.Pop. Három lemez után szerettünk volna egy kicsit más világot kitalálni, megmutatni másik oldalunkat is. Annyira nem lett idegen az anyag az előzőekhez képest - de más. Bevettünk egy negyedik tagot Kubányi Bálint személyében, aki billentyűkön játszik. Az új dalok zömét zongorán szereztem, erre volt példa a korábbi lemezeken is, de most úgy voltunk vele, hogy élőben sem adjuk "lejjebb".

rap: Milyen fesztiválokon láthat benneteket a közönség a nyáron?

PSZ:Idén nyáron is ellátogatunk minden nagy buliba: június 24-én a Fishing on Orfűre, július 2-án a VOLT-ra, július 13-án a Hegyalja Fesztiválra és még sok helyre, de minden infó megtalálható - Kovács Dadan Ákos szép verseivel együtt - a Facebook-oldalunkon és a supernem.hu oldalon is. Gyertek szórakozni!

rap: Milyen helyeken szeretsz leginkább fellépni?

PSZ:Mi az a banda voltunk mindig is, hogy ha nem működött a cucc, akkor rögtönöztünk egy órát két összetolt asztalon, és ez a mentalitás nem változott. Egyre kiemeltebb helyen van a zenekar, lehetőséget kapunk a nagy színpadokon, és megvannak a klubbulik is. Az emberek látják és érzik az őszinteséget, és ha az benne van egy bandában, akkor nincs baj. A kisebb bulikon meg közelebb vagy a közönséghez: jobban belelátnak a lelkedbe.

Figyelmébe ajánljuk