Nincs isten, írja Stephen Hawking utolsó könyvében
16041893870_73df58d210_b.jpg

Nincs isten, írja Stephen Hawking utolsó könyvében

  • narancs.hu
  • 2018. október 16.

Tudomány

Kedden jelent meg a világhírű fizikus utolsó könyve, aminek a végső következtetése az, hogy nincs isten. Hawking arról is ír, hogy létezik élet a Földön kívül, a mesterséges intelligencia legyőzheti az embert, és nem lehetetlen az időutazás.

Stephen Hawking márciusban halt meg 76 éves korában, így könyvét a családja fejezte be. A „Rövid válaszok a nagy kérdésekre“ című könyvben azokra a kérdésekre válaszol, melyet a legtöbbször tettek fel neki a Földdel kapcsolatban, írja a CNN.

„Nincs isten. Senki nem irányítja az univerzumot“. Hawking azt írja, hogy az emberek évszázadokig úgy gondolták, hogy az olyan mozgássérült emberek, mint ő Isten akaratából betegedtek meg, de ő maga úgy gondolja, a természet törvényei mindenre magyarázatot adnak. A fizikus degeneratív idegrendszeri elváltozástól szenvedett élete nagy részében.

Hawking arról is ír, hogy léteznie kell Földön kívüli intelligens életnek, de az emberiségnek még fejlődnie kell hogy arra rátaláljon.

„Jelen tudásunk szerint nem zárható ki, hogy lehetséges az időben visszafele utazni“, és azt is megjósolja, hogy a „következő száz évben képesek leszünk bárhová eljutni a Naprendszerben“.

A fizikus úgy látta, hogy a világ nagy változások előtt áll, és azt szerette volna, hogy ne vakon menjünk neki a jövőnek, mondta Hawking lánya a CNN-nek.

 

Figyelmébe ajánljuk