Repülőtaxi-hálózatot tervez 2026-ra Dubaj

  • narancs.hu
  • 2023. október 1.

Tudomány

A légitársaságok is befektetnek a futurisztikus közlekedésbe.

Dubaj repülőtaxi-hálózatot indítana el 2026-ra – írja a Business Insider cikke nyomán a 444.hu. A repülő taxiknak leszállópályákat építő Skysports vezérigazgatója szerint három év múlva a tömegközlekedés részévé tudnának válni a repülő taxik, amik károsanyag-kibocsátás nélkül működnének.

A cég közölte, hogy kezdetnek négy leszállópályát hoznak létre:

  • a reptéren,
  • a belvárosban,
  • a kikötőben,
  • a pálma alakú mesterséges szigetcsoportnál.

A techcégek egy bizakodók a repülőtaxi-technológiát illetően, kínai befektetők már 2017-ben beszálltak egy német repülőtaxi-projektbe.

Az előrejelzések szerint a repülőautó-ipar mérete 2035-re eléri majd a 150 milliárd dollárt.

A befektetők azt remélik, csökkenthetik a városi dugókat és a környezetszennyezést is, hiszen árammal működnek, és a propellereik jóval halkabbak a helikopterekénél.

A cégek azon versenyeznek, hogy létrehozzák a saját hálózatukat a rövid távú helikopteres személyszállításhoz olyan helyeken, mint New York, Los Angeles és Párizs. A légitársaságok, köztük a Delta, az American és a United is befektetnek a futurisztikus közlekedésbe, hogy utasokat szállítsanak a repülőtérre és onnan vissza.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a 18 milliárd forintos kárértéknél állt meg a nyomozás a pünkösdi egyház ügyében című cikk miatt.