Fekete-Győr András visszalép az MSZP–P jelölt javára

  • narancs.hu
  • 2018. április 2.

Választás 2018

A legfrissebb felmérés szerint a szocialista képviselő a legesélyesebb.

Korábbi ígéretéhez híven visszalépett Fekete-Győr András Budapest 1. számú választókerületében. Ez az a belvárosi körzet, amelyben sok vita zajlott arról, hogyan lehet legyőzni a KDNP színeiben induló Hollik Istvánt. A jelöltek között volt korábban Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki elsőként lépett vissza. Ezt követően a Momentum jelöltje azt nyilatkozta, hogy kész a kompromisszumra, de szeretné világosan látni, ki a legesélyesebb induló, ezért közvélemény-kutatást tartottak, melynek eredménye szerint V. Naszályi Márta indulását támogatják a legtöbben. Nem sokkal lemaradva utána következik a sorban maga Fekete-Győr András, illetve harmadik helyen az LMP színeiben induló Csárdi Antal, aki gyakorlatilag már csak egyedül van versenyben Hollikkal szemben V. Naszályi Márta mellett.

Fekete-Győr András a Facebookon közzétett videóban tudatta döntését a választókkal:

Fekete-Győr András

A német szövetségi parlamentben azt tanultam meg, hogy kompromisszumok és kiegyezések nélkül nem lehet sikerre vinni egy közösséget. Éppen ezért javasoltam jelölttársaimnak azt, hogy a döntésünkhöz...

 

Figyelmébe ajánljuk

Ujhelyi: Itt van a karmelita kutyája elásva

  • narancs.hu

A „politikai szemtanú” szerint semmi baj a határon túli egyéni körzetekkel – az ellenzék is javasolt már ilyet –, csak minden külföldön élő magyar egyformán élhessen választói jogával.