Karácsony Gergely majdnem fél órát állt sorba

  • narancs.hu
  • 2018. április 8.

Választás 2018

„A magas részvétel és az esélyes jelöltekre adott szavazat azt jelenti, hogy Magyarország új szakaszt kezdhet” – mondta, miután leadta szavazatát.

Karácsony Gergely a zuglói Örökzöld Óvodában adta le szavazatát csaknem félórás sorban állás után. Voksolás után az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje arról beszélt a sajtó képviselőinek, hogy „nagyon jó hír a magas részvétel, főleg azoknak, akik változást akarnak, hiszen minden tudásunk arról szól, hogy a változást akaró emberek vannak többségben Magyarországon, az volt csak a kérdés, hogy el is mennek-e szavazni”.

false

 

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

Karácsony elmondta, hogy azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a részvételi arány 70 százalék felett lesz, ami „nagyon biztató jel azoknak, akik változást akarnak”.
Karácsony Gergely szerint

az MSZP–Párbeszéd-szövetség mindent megtett

azért, hogy a lehető legszélesebb együttműködés legyen a demokratikus ellenzéki pártok körében, és személyesen is sokat küzdött azért, hogy az utolsó percben is legyenek olyan választókerületek, ahol még egyértelműbbé teszik a választópolgárok dolgát. 
„Innentől kezdve a választópolgárokon múlik, hogy ésszel és szívvel szavaznak-e. Remélem, hogy így lesz, s a magas részvétel és az esélyes jelöltekre adott szavazat azt jelenti, hogy Magyarország új szakaszt kezdhet április 8. után” – fogalmazott, és kijelentette azt is, hogy a legerősebb ellenzéki pártra, de legalábbis arra a szövetségre szavazott, amelyet vezet, és amelyet a legerősebbnek érez erkölcsi, politikai értelemben.

Figyelmébe ajánljuk