Nem fogja eltalálni, még inkább elhinni, hogy kivel kormányozna koalícióban Karácsony Gergely!

  • narancs.hu
  • 2018. március 25.

Választás 2018

100 pontos programot hirdetett a miniszterelnök-jelölt.

Programot hirdetett Karácsony Gergely a „Tiszta vizet a pohárba!” címmel rendezett vasárnapi kampányrendezvényen.

A kormányalakításhoz vezető utat és a választások után felálló Karácsony-kormány céljait vázolta fel, hogy „lezárhassuk a múltat és elzavarhassuk azokat, akik az elmúlt nyolc évben visszaéltek a hatalmukkal”.

Karácsony a sorsválasztás szabadságát adná vissza az embereknek.

Az meghirdetett „szociális demokráciára” épülő százpontos kormányprogram Karácsony szerint új korszakot nyithatna Magyarországon, afféle „új kezdet” lesz tehát.

Karácsony Deák Ferencet idézte, miszerint nem az a boldog ország, ahol sok a gazdag, hanem ahol kevés a szegény. Úgy vélte, „le kell zárni végre a háborúskodást”. A választókkal kötött szövetség alapja lenne ez a program.

„Van szövetség, van program, árnyékkormány, és nyitottság arra, hogy ezt a programot a többi demokratikus párttal közösen megvalósítsuk egy koalíciós kormányzás keretében.” Karácsony a DK-t és az LMP-t említette potenciális koalíciós partnerként.

MSZP

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula, az MSZP elnöke bemutatja a kormányalakításhoz vezető utat és a választások után felálló Karácsony-kormány programját.

 

 

Figyelmébe ajánljuk