Bereczki Zoltán kiakadt, amiért kampányrendezvényt csináltak a fellépéséből

  • narancs.hu
  • 2022. március 27.

Választás 2022

A nyugat.hu szerint a fideszes Hende Csaba kampányát segítik a közpénzből rendezett koncertek. 

A Szombathely melletti Sé kultúrházában lépett fel szombaton Bereczki Zoltán színművész-énekes és Dér Heni.

Az ingyenes koncertet a Magyar Művészeti Innovációs Központ és Sé község önkormányzata szervezte és az Emmi támogatásából, azaz közpénzből valósult meg.

A nyugat.hu információi szerint az est a polgármester és Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő köszöntőjével kezdődött, és egyértelműen az első sorban helyet foglaló, újraválasztására készülő Hende kampányrendezvényeként funkcionált. Több hasonló rendezvényt is tartottak már Szombathely környéki településeken.

Ez nem igazán tetszett Bereczkinek, aki – szintén a nyugat.hu szerint – a színpadra lépése után azt mondta a közönségnek, hogy csak miattuk marad, egyébként a szerződésében is benne van, hogy nem vállal kampányrendezvényt. 

Bereczki állítólag a szájába nyúlva is jelezte Hende Csabának, hogy gyomorforgató, ami a fellépése előtt a színpadon elhangzott.

A nyugat.hu kereste a művész menedzserét, de ő azt mondta, Bereczki nem akar nyilatkozni az ügyről.

A Fidesz kampányát nem csak közpénzes rendezvények támogatják; mint arról a nyomtatott Magyar Narancsban beszámoltunk, több álcivil szervezetet is bevontak a kampányba, ami abban is segít, hogy a kormánypárt kampányköltései papíron ne lépjék túl a kampánylimitet.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk