Márki-Zay: Orbán megszegte a "ne ölj" és a "ne lopj" parancsát

  • narancs.hu
  • 2022. március 27.

Választás 2022

Keresztény ember nem szavazhat a Fideszre – mondta az ellenzéki jelölt egy siófoki kampányzáró rendezvényen.

Keresztény ember nem szavazhat a Fideszre, amely megpróbálja kettészakítani az országot – mondta Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje a pártszövetség vasárnapi régiós kampányzáró rendezvényén Siófokon. 

A Kálmán Imre Művelődési Központ színháztermében rendezett eseményen Márki-Zay hangsúlyozta, hogy ebben a választási harcban nem baloldal és jobboldal áll szemben egymással. Kifejtette: Orbán Viktor a koronavírus-járvány félrekezelésével még a ”ne ölj” parancsát is megszegte, miként szintén megszegte a „ne lopj” parancsát, továbbá csalással igyekezett és igyekszik most is biztosítani a választási győzelmét.

„Azt szeretnénk, ha április 3-án a szeretet győzedelmeskedhetne az országban” – mondta. Arra is buzdította hallgatóságát, hogy „hozzuk ide Európát”, mert ellenkező esetben a fiatalok nem itthon, hanem nyugaton fogják Európát megtalálni.

A rendezvényen felszólalt Potocskáné Kőrösi Anita, az ellenzék képviselőjelöltje a siófoki választókerületben, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő illetve a pártok részéről Karácsony Gergely, Orosz Anna, Kunhalmi Ágnes, Kanász-Nagy Máté, Jakab Péter és Dobrev Klára.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere arra emlékeztetett, hogy 1849-ben orosz dzsidások verték le szabadságharcunkat, Sztálinnak köszönhettük Rákosit, Hruscsov hozta ránk a pufajkásokat, mégis vannak olyanok, akik elfeledték, mi ellen küzdöttek korábban. És vannak, akik vörös kabátjukat narancsszínű mellényre cserélve várják Putyin elismerését – tette hozzá. 

A színháztermi rendezvény után Róna Péter és Iványi Gábor tartott rövid beszédet a siófoki Fő téren.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk