Csak a választások után tárgyalják Hajnal és a GVH perét

  • narancs.hu
  • 2022. március 24.

Választás 2022

Az ellenzéki képviselő arra kérte a bíróságot, kötelezze rendes vizsgálatra a versenyhivatalt Mészáros és Tiborcz építkezéseinek ügyében.

A Momentum politikusa tavaly augusztusban feljelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál Mészáros Lőrinc és Tiborcz István tevékenységével kapcsolatban, kartellgyanút említve.

Hajnal emlékeztetett, hogy a Testnevelési Egyetem felújítására vonatkozó kiírást úgy nyerte meg Mészáros Lőrinc egyik cége, hogy csak ketten pályáztak, a másik résztvevő Tiborcz István kft.-je volt. Utóbbi hiányos pályázatot adott be, a hiánypótlást azonban nem töltötte ki jól, ezért Mészáros cége nyerte a 23 milliárdos munkáért folyó versenyt.

Hajnal Miklós nem hiszi el, hogy valaki véletlenül vétene ilyen amatőr hibát egy ekkora értékű megbízásért folyó versenyben. Gyanúsnak találta azt is, hogy mindez egy héttel az után történt, hogy a két nagyvállalkozó cégei közösen megnyertek egy másik állami megbízást, 26 milliárdért.

A GVH 60+60 nap után válaszolt. Azt írta, Hajnal beadványa nem elég részletes, ezért nem indít vizsgálatot.

Hajnal ezek után pert indított a versenyhivatal ellen. Arra kérte a bíróságot, semmisítse meg a GVH elutasító döntését, és kötelezze vizsgálatra.

A Hegyvidék és Bel-Buda ellenzéki képviselőjelöltje most arról számolt be a közösségi oldalon, hogy megkapta a bíróság válaszát: „Most kaptam az értesítést: a bíróság kitűzte a tárgyalást a Gazdasági Versenyhivatal kontra Hajnal ügyben, időpontja április 7. Érdekes módon a tavaly nyáron beadott ügyben pont 4 nappal futunk ki a tárgyalással a választások időpontjához képest.”

Kedves Olvasónk!

 

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk