Donáth Anna: Ezért a bukásért ellenzéki politikusként mindannyian felelősséggel tartozunk

  • narancs.hu
  • 2022. április 4.

Választás 2022

A pártelnök szerint nem szabad most bűnbakot keresni.

Donáth Anna Facebook posztban összegezte az ellenzék nagyarányú vereségét, a Momentum elnöke a választási eredmények kapcsán azt írta:

„Nincs mit szépíteni: elvesztettük ezt a választást. Eltűnt legalább 800 ezer ellenzéki szavazó, és erre nem csak a rendszer működése, a hatalom erőforrásfölénye vagy a kampányban elhangzó néhány, a propaganda által hazug módon kiforgatott mondat a magyarázat. Ennek az okait fel kell tárnunk és meg kell értenünk.

De nem szabad most egy-egy bűnbakot keresnünk. Ezért a bukásért ugyanis ellenzéki politikusként mindannyian felelősséggel tartozunk.

Tegnap nem tudtunk élni a lehetőséggel, hogy megvalósítsuk azt az igazságos és emberséges Magyarországot, amiben hiszünk. De ez a mi országunk is, és a mi jövőnk is kockán forog. Ezért az a feladatunk, hogy a most érzett dühünket és csalódottságunkat teremtő erővé formáljuk. És hogy felkészítsük a lelkünket a következő időszakra. Mert a szabad Magyarországért folytatott küzdelem hosszabb és nehezebb lesz, mint azt bármikor is gondoltuk volna.”

A tegnapi országgyűlési választások ellenzéki eredményváróján Karácsony Gergely mellett Donáth Anna volt az, aki kiállt Márki-Zay Péter mellett és szólt néhány szót a választókhoz. A többi ellenzéki párt elnöke vagy képviselője a rendezvényre sem ment el. Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter Facebookon üzenték meg, hogy szerintük Márki-Zay Péter a felelőse a tegnapi történelmi vereségnek.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk