Márki-Zay Péter: „A vásárhelyiekért fogok dolgozni a következőkben”

  • narancs.hu
  • 2022. április 4.

Választás 2022

Szinte biztosra vehető, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt nem veszi fel parlamenti mandátumát.

Márki-Zay Péter nemcsak országosan szenvedett vereséget (a Fidesz 53-35-re megverte listán az ellenzéket), hanem a választókerületében, a Csongrád megyei 4-esben is kikapott a fideszes Lázár Jánostól, ahol a volt miniszter 52-39 százalékos arányban nyert. Ennek a választókerületnek a része maga Hódmezővásárhely is, ahol Márki-Zay most a polgármester.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt bár listavezetőként bejutott az új parlamentbe, mivel az országgyűlési képviselőség összeférhetetlen a polgármesteri poszttal, kérdés, hogy felveszi-e a mandátumát.

Márki-Zay Péter erről a Telexnek azt nyilatkozta:

„Hódmezővásárhelyre fogok fókuszálni”

A kérdésre, hogy akkor tehát nem ül be a parlamentbe, azt mondta: „A vásárhelyiekért fogok dolgozni a következőkben, ennek fényében döntök a parlamenti mandátumról.” Mindez erősen azt suggalja, hogy nem lesz parlamenti képviselő.

Márki-Zay Péter éjjel az ATV-nek még úgy nyilatkozott, nem döntötte el, hogy a parlamenti mandátumot vagy a hódmezővásárhelyi polgármesterséget választja-e.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk