Fideszes dzsekiben írnak alá a Mi Hazánknak Óbudán

  • narancs.hu
  • 2022. február 19.

Választás 2022

Szabó Tímea videót tett közzé az esetről. 

„Óbudán a Fidesz és Bús Balázs emberei nyíltan aláírnak és gyűjtenek a Mi Hazánknak. Esetleg még az ívek másolása is belefér a szélsőjobbosok meghitt barátságába. Vagy lehet, hogy csak a Ráskay Lea emlékverseny kerületi selejtezője zajlik. Ki tudja?” – tette közzé Facebook-oldalán Szabó Tímea.

A Párbeszéd frakcióvezetője, Budapest 10. számú választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje megosztott egy YouTube-videót is az esettel kapcsolatban.

A 33 másodperces felvételen az látszik, hogy egy FIDESZ feliratú dzsekit viselő férfi áll a Mi Hazánk ajánlást gyűjtő pultjánál. A Mi Hazánk aktivistájának a kérdése – „Mikor született?” – hallatszik, a FIDESZ-dzsekis férfi pedig mintha egy személyi számot diktálna. Azt nem lehet tudni, hogy a sajátját, vagy másvalakiét, és az sem látszik, hogy alá is írná az ívet.

A Szabó Tímea által említett Ráskay Lea kódexmásoló apáca volt. 

Bús Balázs Facebook-oldalán szombat este fél hatig nem jelent meg semmilyen reakció az esetre. A kormánypárti jelölt hat órával korábban egy másik ügy kapcsán arról posztolt, hogy a kormányhivatal kimondta, törvénytelenül indítottak vele szemben összeférhetetlenségi eljárást. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk