Hadházy Ákos szerint Márki-Zay mandátumát Szél Bernadettnek kellene odaadni

  • narancs.hu
  • 2022. április 16.

Választás 2022

Szerinte Szél kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye.

"A tisztességtelen fetételek mellett lebonyolított, elcsalt választás következményei közül a Fidesz ismét kétharmados többsége mellett Szél Bernadett kiesése a legigazságtalanabb és legfájóbb. Az ellenzék egyik legaktívabb, legelszántabb, legnépszerűbb és hiteles tagja távozhat a parlamentből" – írja Hadházy Ákos Facebook-oldalán.

Ahogy a képviselő megjegyzi, Szél kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye.

"Lehetett ugyanis tudni, hogy választókerülete 'billegő' körzet: az ellenzéki lista nem szerepel ennyire katasztrofálisan az országban, Szél Bernadett simán nyerhetett volna, de azt is világosan lehetett előre jósolni, hogy rossz országos eredmény esetén veszíthet" – írja Hadházy, majd hozzáteszi:

A pártok egyezsége azonban nem engedte meg, hogy a pártelitekhez nem kötődő, független képviselő befutó helyet kapjon a listán. Azon a listán, amiről az előválasztáson nem is lehetett szavazni.

Hadházy szerint Szél Bernadett egészen kiemelkedő eredménnyel nyert a körzetében az egyéni jelöltekről döntő előválasztáson, aminél semmi nem mutatja jobban, mennyire elismerik a munkáját az ellenzéki választók.

Csak remélni merem (és javaslom is), hogy Márki-Zay Péter át nem vett mandátumát neki ajánlják fel.

A képviselő azzal zárja sorait, hogy számára különösen fájó Szél Bernadett kiesése, mert sok fontos csatát vívtak meg együtt.

"Az egyike volt azoknak, akik megértették, hogy a képviselői mandátumot mire és hogyan lehet, illetve érdemes használni a parlamenten kívül is. Biztos vagyok benne ugyanakkor, hogy akkor is folytatni fogja a küzdelmet, ha a pártok vezetői végül most úgy döntenének, hogy nincs rá szükség" – jegyzi meg Hadházy Ákos.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk