Már 64 ezer levélszavazat érkezett

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. március 26.

Választás 2022

Összesen 465 ezer, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választó jelezte, hogy levélben szavazna.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok a külképviseletek címére is feladhatják postán a levélszavazatukat, ebben az esetben a külképviseleti szavazás végéig kell megérkeznie a levélszavazatnak a külképviseletre. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombati adatai szerint már 64 ezer levélszavazatot leadtak a választópolgárok.

 A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok az országgyűlési képviselők választásán és a vele egy napon rendezett népszavazáson csak levélben szavazhatnak, és csak akkor, ha március 9-éig felvetették magukat a névjegyzékbe. Ezt több mint 456 ezren tették meg. Az NVI eljuttatta a választópolgároknak a szavazási levélcsomagokat; 46 ezren jelezték, hogy valamelyik külképviseleten akarják átvenni.

 

Az NVI szombati adatai szerint már 64 ezer levélszavazatot leadtak a választópolgárok: 23 ezret közvetlenül, levélben juttattak el az NVI-hez, 41 ezret pedig a külképviseleteken adtak le. Az NVI a választási eljárási törvény szerint jövő hétfőtől ellenőrizheti a beérkezett levélszavazatok választót azonosító nyilatkozatait.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk