Orbán: „Pont akkor nyertük a legnagyobbat, amikor mindenki összeállt ellenünk”

  • narancs.hu
  • 2022. április 3.

Választás 2022

A magyar baloldal volt Soros György legrosszabb befektetése – mondta győzelmi beszédében Orbán.  

„Egész jól nézünk ki, egyre jobban nézünk ki, talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint ma este” – kezdte a 2022-es választás utáni győzelmi beszédét háromnegyed 11-kor Orbán Viktor. A Bálna rendezvényközpont előtt felszólaló miniszterelnök úgy fogalmazott, hatalmas győzelmet arattott a Fidesz, akkorát, hogy még a holdról is látszik, de Brüsszeből egészen biztos.

Külön köszöntötte a választást a határon túlról figyelő magyarokat, megköszönte, hogy segítettek; mint mondta, ezzel a Fidesz is kapott egy esélyt arra, hogy segítsen nekik. A kárpátaljai magyaroknak azt üzente, ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van.

Tudjuk, hogy a szerénység a legfontosabb – mondta Orbán Viktor, de azon lesz, hogy megszolgálja a bizalmat. 

 
Fotó: Sióréti Gábor

Több mint 100 ezer önkéntes dolgozott a Fidesz kampányában az elmúlt napokban, árulta el Orbán, és nekik is megköszönte a munkát. „Nem robotok, nem zsoldosok, önkéntesek” – mondta róluk a miniszterelnök.

Ez nem az okoskodás, hanem az öröm estéje - mondta, de annyi elemzést azért megengedett magának, hogy a győzelem minden lehetőségét kimerítették már, nyertek külön induló, részlegesen és teljesen összefogó ellenzékkel szemben is. Hiába a taktika, a ravaszkodás, a végén mindig a szív győz – mondta Orbán, és hozzátette, meg kell kérdezni a Jóistent, hogy lehet, hogy pont akkor nyerték a legnagyobbat, amikor mindenki összeállt ellenük.

 
Fotó: Sióréti Gábor

„A magyar baloldal volt Gyuri bácsi legrosszabb befektetése” – mondta Soros Györgyre utalva Orbán. 

Megemlítette, hogy a végén még az ukrán elnök is ellenük dolgozott, de megköszönte a Fidesz nemzetközi szövetségeseinek, többek között az amerikaiaknak, a lengyeleknek és az olaszoknak a támogatást.

A Fidesz Bálna előtt összegyűlt támogatói hangos "Viktor! Viktor!" és "Ria-ria, Hungária!" skandálásokkal kísérték a beszédet.

A végén szokás szerint elénekelték a Kossuth-nótát.

 
Fotó: Sióréti Gábor

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk