Márki-Zay Péter: Mi itt maradunk

Választás 2022

Elismerte a Fidesz győzelmét az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Le vagyok taglózva, mint mindenki más. Sosem gondoltam volna, hogy ez lesz az eredmény. Ezekkel a szavakkal kezdte beszédét az ellenzéki eredményvárón Márki-Zay Péter. A Városligeti Műjégpályán este negyed 12-kor mondott beszédében az ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, "elismerjük a Fidesz győzelmét". "Csaltak is, de az emberek nagy részét csak az agymosás éri el" - mondta.

Hangsúlyozta, ebben a rendszerben ezt a választást a Fidesz megnyerte. Ebben a rendszerben, hangsúlyozom - tette hozzá Márki-Zay. Úgy folytatta: egyenlőtlen és esélytelen volt a kampány. "Hazudtak a hátunk mögött, a választást a propaganda nyerte meg, nem a tisztesség és a becsület" - mondta. Kitért arra, hogy nem állt ki vitára, Orbán Viktor; félt, rettegett, hogy elveszti a választást. "Ebben a rendszerben ennyit lehetett elérni. Megtettünk mindent" - összegzett Márki-Zay Péter. 

 
Fotó: Németh Dániel

Kissé zavarosra sikeredett beszédében úgy fogalmazott, most sokan könnyes szemmel sokan azt fontolgatják, hogy összepakolnak. "Én most hazamegyek, a családommal és a barátaimmal leszek. Aludjuk ki magunkat, menjünk haza, nyugodjunk meg. Józan döntést kell hozni" - mondta Márki-Zay Péter, aki ezúttal családtagjaival és Gurzó Ákos kampányszakemberrel állt ki a színpadra. Az ellenzéki pártok vezetői nem voltak mellette.

Minden józan magyarban megfontolás tárgya lehet, hogy elmegy - folytatta. Leszögezte ugyanakkor: "Mi maradunk, a családom és a hét gyerekem, ezért vannak itt most ők is.

Folytatni fogjuk a harcot, amit a lelkiismeretünk diktál.

Akik megfogtuk egymást kezét, ne engedjük el. Aki együtt küzdött, nem küzdött hiába. A közösséget megtartjuk és kiállunk egymásert." Megjegyezte, mindenkiért kiállnak, akit üldözi fognak. 

Márki-Zay Péter azt ígérte, vissza fogjuk adni ennek a hazának a becsületét. "Mi ellenzékből is meg tudjuk mutatni" - mondta. Az ellenzéki jelöklteket 106 hősnek nevezte. "Küzdöttek valamiért, amit nem adhatunk fel. Mindent megtettünk, mindenkinek köszönöm, aki ebben a négy évben ezért dolgozott, segített.Azokat is köszöntjük, akik nem ránk szavaztak. Mi itt maradunk" -zárta beszédét Márki-Zay. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk