Szabó Rebekát indítja az ellenzék a visszalépett Gér Mihály helyett

  • narancs.hu
  • 2022. február 16.

Választás 2022

Nem maradnak párbeszédes képviselőjelölt nélkül a Monoriak. 

Az ellenzéki pártok pártelnöki értekezlete egyhangúlag támogatta, hogy a párbeszédes Szabó Rebeka induljon a szintén párbeszédes, de a jelöltségtől hétfőn visszalépett Gér Mihály helyett a Pest megyei 10-es, monori központú választókerületben.

Gér Mihály megnyerte az előválasztást és összegyűjtötte a jelöltséghez szükséges aláírásokat, de visszalépett, miután a kormánypárti sajtóhoz egy privát Facebook-csoportból kiszivárogtak egy hat évvel ezelőtti, halálos kimenetelű közlekedési baleset után írt érzéketlen kommentjei.

Szabó Rebeka a Párbeszéd alapító tagja, a 2010-2014-es ciklusban országgyűlési képviselő volt, nyolc éve Zugló alpolgármestere, 2020 szeptemberétől Karácsony Gergely állatvédelmi megbízottja.

"Egyetlen másodpercig sem volt kérdés számomra, hogy vállalom a feladatot. Az ország érdeke, hogy leváltsuk az aljas, korrupt Orbán-rezsimet, és ha ehhez az kell, hogy a Pest megyei 10-es választókerületben nézzek szembe a hatalom emberével, akkor ezt fogom tenni "– mondta Szabó Rebeka.

"Ráadásul alpolgármesterként pontosan tudom, mekkora károkat okozott a Fidesz az önkormányzatoknak, hatásköröket és főleg pénzt vontak el. Ellenfelem, Pogácsás Tibor 8 éve felel az önkormányzatokért a kormányban, mindez az ő bűne is"

"Örülök annak, hogy Szabó Rebeka egyéni jelöltként is harcba száll az Egységben Magyarországért színeiben: ez a hiteles és fenntartható zöldpolitika megerősítését jelenti" – hangsúlyozta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk