Visszalép az ellenzék monori jelöltje

  • narancs.hu
  • 2022. február 14.

Választás 2022

Gér Mihály korábban egy halálos kimenetelű balesettel kapcsolatban viccelődött.

Az egyesült ellenzék monori jelöltje, Gér Mihály a Párbeszéd színeiben nyerte meg az előválasztást, öt évvel ezelőtt az Andrássy úton gázolt el egy fiatal párt, akik a piros lámpánál szaladtak ki az úttestre. A balesetben Gér vétlen volt, ugyanakkor a 19 éves fiú életét vesztette, a 22 éves lány pedig súlyos sérüléseket szenvedett. 

A monori központú Pest megyei 10. számú egyéni választókerület ellenzéki jelöltje a gázolást követően egy zárt Facebook-csoportban érzéketlen módon kommentálta az esetet - írja a 24.hu a Bennfentes című, a fideszes médiaholding egy munkatársához köthető oldal alapján. „Részegen ne rohanjatok elém a piroson lécci” – írta Gér. Arra is panaszkodott, hogy az autója csupa „velő meg haj és tök undi”. Az is olvasható még bejegyzései alatt, hogy „Na ki ölt ma embert”, illetve az is, hogy „a csajt csak megnyomorítottam”. Arra a kérdésre pedig, hogy mi történt, úgy válaszolt: az áldozatok azt gondolták, erősebbek az Audijánál. Később kitért arra is, hogy jobb programja is lett volna ennél. 

Gér friss Facebook-bejegyzésben már arról ír, hogy visszalép a jelöltségtől.

Az érzéketlen kommenteket a baleset miatt kialakult sokkos állapotával magyarázta, illetve elnézést kér a történtekért. Végezetül a sajtó munkatársait külön megkéri arra, hogy ne keressék az esettel kapcsolatban.

Egy új ellenzéki jelöltnek bő egy hete van a legalább 500 ajánlás megszerzésére, amit február 25-ig kell leadnia. A Pest megyei 10. számú választókerületben egyelőre csak a fideszes Pogácsás Tibor van jelöltként bejelentve. Pogácsás 2018-ban 52,61 %-kal nyerte a körzetet.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk