Mégsem holnap, csak 25-én tart programbemutatót az ellenzék

  • narancs.hu
  • 2022. február 16.

Választás 2022

Márki-Zay Péter megismételte, hogy egy blog három meleg kormánytag botrányát készíti elő, de nem tudja, mikor jönnek ki vele.

"Rosszul mondta" a múlt héten, nem február 17-én, hanem február 25-én mutatja be programját az ellenzéki Egységben Magyarországért pártszövetség, 17-én csak országértékelő beszéd lesz - mondta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este.

Márki-Zay vasárnap a Partizánban azt ígérte, 17-én jön a program, de most azt mondta, kell még néhány nap, hogy "egy jól kommunikálható kis füzetecskébe összefoglalják az anyagokat."

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy Róna Péter államfői jelöléséhez nem kellett nagy kompromisszumokat kötni, azért is tartja jó jelöltnek, mert kiállt a devizahitelesek mellett, meg tudja szólítani ezt a választói csoportot.

Kérdezték arról is, hogy a közvélemény-kutatások szerint nyílik az olló a Fidesz és az ellenzék között. Márki-Zaynak azonban nem ez a személyes tapasztalata, úgy látja, nagyon is verhető a Fidesz. Azt hozta fel ennek alátámasztásaként, hogy a legtöbb körzetben gyorsabban gyűjtötták össze az ajánlásokat, mint a Fidesz, hogy az adománykérő e-mailjükre egy nap alatt több mint 20 millió forint érkezett, és hogy már szinte biztosan meglesz a 20 ezer szavazatszámlálójuk.

Márki-Zay azt mondta, történelmi lépés, hogy a pártok teljesítik a kérését, és három roma politikust befutó helyre tesznek a listán. A párbeszédes Berki Sándor, a jobbikos Varga Ferenc és a momentumos Lőcsei Lajos személyéről már egyeztettek is, Márki-Zay mindhármukat megfelelő jelöltnek tartja. Azt ugyanakkor nem tudta megmondani, mikor lesz kész a közös lista, csak arra vállalt garanciát, hogy a február 26-i törvényi határidőig leadják.

A miniszterelnök-jelölt leszögezte, nem osztogat miniszteri pozíciókat április 3-ig, nem hajlandó erről tárgyalni senkivel. "Tessék dolgozni, tessék előbb megnyerni a választást" - mondta.

Márki-Zay Péter megismételte korábbi állítását, miszerint egy blog három meleg  miniszter botrányát készíti elő. Megnevezte az Ördög Ügyvédje blogot, ami korábban egy Varga Juditot érintő leleplezést ígért. Azonban hozzátette, nem tud felvilágosítást adni arról, mikorra várható a botrány kirobbanása. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk