Szijjártó szerint a mai sorsdöntő választás

  • narancs.hu
  • 2022. április 3.

Választás 2022

Ő is vitte magával szavazni és fotózkodni a gyerekeit.

Sorsdöntő ez a parlamenti választás, hiszen háború vagy béke kérdésében hozhatnak döntést a magyar emberek - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Dunakeszin, miután leadta szavazatát.

Szijjártó Péter kifejtette: van 13 óra arra, hogy "eldönthessük, hogy Magyarország az elkövetkezendő években békében és biztonságban élhet-e, vagy megkockáztatjuk a belesodródást a háborúba".

Szijjártó a gyermekvédelmi népszavazásra is buzdított. Elmondta, szeretné, "ha meg tudnánk védeni a gyermekeinket". Senki nem gondolhatja, hogy "jobban ismeri a gyermekeinket, mint mi magunk, a szülők", és "nincs olyan NGO, nincs olyan LGBT-szervezet, amely többet tudna a gyerekeimről, mint én magam, vagy jobban ismerné a gyerekeimet".

Kiemelte: "nekünk szülőknek jár a kizárólagos jog, hogy rendkívül érzékeny kérdésekben mi magunk beszélhessünk a gyermekeinkkel, mi magunk nevelhessük őket, és ezt a jogot nem vagyunk hajlandóak feladni".

A külügyminiszter a Facebook-oldalán fotót is közölt arról, ahogy gyerekeivel együtt bedobja a borítékot az urnába.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk