A diáktüntetők nyilvános vitára hívják Orbánt. De vajon ki mer-e állni eléjük Magyarország miniszterelnöke?

  • - gm -
  • 2018. január 31.

Villámnarancs

Elég biztosak vagyunk a válaszban.

A magyar oktatási rendszer helyzete miatt nyilvános vitára hívják Orbán Viktort a január 19-i diáktüntetés szervezői. Mivel a demonstráló fiatalok 12+1 pontjáról nem kezdődött semmiféle egyeztetés, pontosabban az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nagyban tojt a közoktatás legfontosabb résztvevőire, a szervezők a kormányfőhöz fordulnak. Mai sajtótájékoztatójukon azt mondták a diákok képviselői, hogy ha a miniszterelnök nem válaszol nekik jövő szerdáig,

február 23-án ismét tüntetni fognak.

Így tüntettek január 19-én.

Így tüntettek január 19-én

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


Vagyis február 23-án tüntetés lesz. Azért mondjuk ezt ilyen bátran, mert a magukért kiálló fiatalok olyasvalakit hívtak vitára, aki az elmúlt 12 évben nagyban került mindenféle olyan helyzetet, ahol valaki szembesíthette volna bármivel is. Volt, hogy szimplán csak kitért a válasz elől, előfordult, hogy a Parlament függönye jelentett menedéket, de olyan is volt, hogy a mindig figyelmes Havasi Bertalan intézte el, hogy senki ne tehessen fel semmilyen kérdést Magyarország miniszterelnökének. Ettől persze még ugyanúgy rémes, hogy ma tulajdonképpen politikai sci-finek lehet nevezni azt, hogy Orbán majd elmegy vitatkozni a diákokkal, és azon lesz, hogy ezeknek a hetente akár 40 órákat is a padokban szenvedő fiataloknak kicsit is jobb legyen.

Nyugodtan kijelenthető, hogy ez semmiképpen sem fog megtörténni.

Ám ettől még nem rossz húzás ez a diákok részéről. Mert normálisan működő országban tök természetes lenne, hogy az ország számon kérhető vezetője elmegy beszélgetni, vitatkozni a fiatalokkal, és együtt megpróbálják megoldani a problémákat. Szóval a tett, hogy majd Orbán távol marad mindettől, esetleg küld valami szép levelet, egy félmondattal válaszol, megint csak azt mutatja meg, hogy a király meztelen.

Figyelmébe ajánljuk