A kormányzati harsona már attól retteg, hogy az ellenzék „botrányba fullasztja” a 2018-as választást

  • narancs.hu
  • 2017. december 29.

Villámnarancs

Szegény Fideszen nagy a nyomás.

Nagyon-nagyon komoly összefoglalót közölt a Magyar Idők, melyből kiderül, hogy helyzet van, az ellenzék és persze a civil szervezetek „fokozódó nyomás” alá szeretnék helyezni a Fidesz–KDNP-t. A cikkben nem túl meglepő módon a kormányhoz elég szorosan kötődő Alapjogokért Központ igazgatóját, Szánthó Miklóst szólaltatják meg, aki elmondja, hogy a

„cél most a Fidesz–KDNP egyre fokozódó nyomás alá helyezése”.

Aki ezek után elkezdene aggódni szegény Fideszért, feleslegesen teszi, Szánthó szerint ugyanis a párt „toronymagasan vezeti” a közvélemény-kutatásokat, az ellenzék pedig „nehéz helyzetben” van.

Szántó Miklós

Szánthó Miklós

Fotó: YouTube/ATVzrt

„A cél szerinte nyilvánvaló: minden lakossági fórum, választási gyűlés megzavarásával, a képviselők folyamatos vegzálásával, »jogorvoslat« címszó alatt a választási eljáráshoz kötődő jogi aktusok folyamatos megtámadásával botrányba akarják fullasztani az egész procedúrát” – idézi a cikk Szánthót, aki azt is hozzáteszi, hogy „a választási szerveknek ezért nagyon körültekintően kell majd ­eljárniuk az emberek nevében fellépő önjelölt viceházmesterek és tömbbizalmik akcióival kapcsolatban”.

Hogy mit is akar ez jelenteni?

Hát, valami olyasmit, hogy vigyázz, mit csinálsz, mit mondasz, kiállsz-e valamiért, mert a választási szervek „nagyon körültekintően járnak majd el”.

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.