Az amerikai szélsőjobb kivetette magából, a magyarok meghívták egy konferenciára

  • narancs.hu
  • 2017. december 28.

Villámnarancs

A publicista fő feladatának a feministák, a baloldaliak és az emberi jogi aktivisták elleni harcot tartja.

Ha nincs még programja január 23-ra, ne is csináljon, csinált önnek a magyar kormány. Az Európa jövője címre keresztelt háromnapos esemény ugyanis igazi különlegességgel indít, szúrta ki a Mérce. A konferencia nyitó előadását az a Milo Yiannopoulos jegyzi, akit „pedofíliáról szóló megjegyzései miatt tettek ki a Trump megválasztásában kulcsszerepet játszó Breitbart nevű amerikai szélsőjobboldali laptól”.

A Milo néven ismert és emlegetett publicista azért lett nemkívánatos a tengeren túl, mert kiszivárgott két videorészlet, amelyekben Milo „megengedhetőnek nevezte idősebb férfiak és fiatal fiúk szexuális kapcsolatát, illetve azt is mondta, a beleegyezési korhatár szerinte nem olyan egyértelmű dolog”. Ezután a Breitbart kitette a szűrét, és így a lap körüli szélsőjobboldali alt-right mozgalomból is kiesett. Pedig Milo rendszeresen szerepelt a televízióban, egyetemeken adott elő, ami ellen tiltakozásképp többször is az utcára vonultak a radikális baloldaliak.

Milo nyíltan homoszexuális, a melegjogi mozgalmakat viszont megkérdőjelezi, fő feladatának pedig a feministák, a baloldaliak és az emberi jogi aktivisták elleni harcot tartja.

Így már nem is csodálkozunk annyira, hogy az Európa jövőjéről szóló konferencia sztárvendége Milo lesz. De nem maradunk magyar előadók híján sem: beszélni fog Deutsch Tamás, Szijjártó Péter, a záró előadást Csányi Sándor OTP-elnök tartja.

(merce.hu)

 

Figyelmébe ajánljuk