A magyarországi ellenséggyár új modellt kínál

  • narancs.hu
  • 2015. július 11.

Villámnarancs

Bár a közeljövőben aligha készül olyan remek közellenség, mint a menekült, és a közmunkás ma még a buzeráns hatékonyságát is csak alulról szemléli, de helyi szinten már remekül működik.

Bár a korábbi típusok is nagyon sikeresek, az újító mozgalmat nem lehet feltartóztatni. Az ellenségfaragásban mindig is élenjáró Jobbik ózdi polgármestere a közmunkásokban találta meg az ellenséges erők legújabb ötödik hadoszlopát. Hiába, azoknak a szeme sem áll jól… Jó lesz a nap 24 órájában szemmel tartani őket.

false


Mondjuk az éberségre eddig sem lehetett panasz, hisz a Népszabadság szerint
már összevásárolt az ózdi önkormányzat mindenféle hasznos holmit, „ötszázezer forintból videokamerákat, az azokhoz szükséges memóriakártyákat, kereső távcsöveket, de még két szemüvegkamerát is beszereztek. Ezeket nemcsak a közterület-felügyelet, hanem az ózdi Start programiroda is használhatja, s a polgármester javaslatából kiderült: a cél a közmunkások ellenőrzése. Janiczák azt mondta, azért van szükség erre, mert korábban is számos atrocitás, fenyegetés érte a munkairányítókat, így pedig kontrollálni lehet az eseményeket.” Ám Janiczák újabb kamerákat akar.
Ugyanakkor az ózdi polgármester ötlete ezen és az újabb beruházások dacára is megmarad sajnálatos módon utópiának, hiszen ha minden közmunkás mellé egy rendőrt állítanak kamerával, akkor ki fogja az út szélén állva elszedni az autósok pénzét? Az mégiscsak jobb üzlet valamivel. Közmunkást szívatni az csak szimpla szórakozás, keveset hoz a konyhára. Esetleg a királyi televízió operatőreit kéne ráállítani az elkanászodó közmunkásokra, persze egy kiadós önvédelmi tanfolyam után.

Neked ajánljuk