A szókimondó rabbi Kerényi Imréről

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 16., 13:21
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Radnóti Zoltán rabbi osztotta meg gondolatait az elhunyt ellentmondásos pályafutásáról.

Radnóti rabbi, akivel nemrégiben hosszan beszélgettünk, Kerényi Imrét búcsúztatja a 24.hu-n. A rabbi megemlíti, hogy nem igazán ért a színházhoz, a pártpolitikával nem foglalkozik és Kerényi életéről és haláláról sem volt igazán mondanivalója, mígnem a Facebookon részvétlen és gyűlölködő posztokba futott bele. És akkor egy kis részlet a rabbi búcsújából:

false

 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

„Mint mondtam, nem foglalkoztat a pártpolitika. (Ezt azért kell elmondani mindig, mert mostanában nem szoktuk elhinni, hogy tényleg vannak általános erkölcsi kérdések, és nem csak hatalmiak.) Tény, hogy Kerényi Imre mondott egyet és mást a magyar zsidóságról, amit bölcsebb lett volna nem mondania, de egyrészt nem csak ezt csinálta 74 évnyi életidejében, másrészt akárki is volt, közöttünk élt, hozzánk tartozott, a társunk volt időben és térben. Összetartoztunk Vele. Ahogy anno ő is mondta, »ha kell, cigány vagyok, nemzetietlen vagyok, zsidó vagyok«.”

 

„Drága Slomó, te is egy migráns vagy, bármennyit is mosolyogsz rájuk, nekik csak egy migráns leszel”

Radnóti Zoltán interjút adott a Narancsnak, szóba került Köves Slomó is. Hosszú interjút olvashatnak Radnóti Zoltánnal, a Mazsihisz Rabbitestületének elnökével a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban. Az apropó: egy friss, a hazai zsidóságot vizsgáló felmérés, az interjú nagyobb részében erről beszélgettünk a rabbival.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 16., 13:21
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  nemá
  2018. augusztus 17., péntek 15:24
  Most veszem észre, hogy a fickó kísértetisen hasonlít pártunk és kormányunk maffiózó nemzeti bank elnökéhez - talán véletlen, hogy ezek a nem emberarcú gnómok köztünk vigéckednek?
 2. 6
  Dzsaszti
  2018. augusztus 16., csütörtök 16:58
  Az ő esetében szerintem, a költő szavai fájdalmasan találóak:
  "Temetni jöttem Caesart, nem dicsérni, A rossz, mit ember tesz, túléli őt; A jó gyakorta sírba száll vele. Ez legyen Caesar sorsa is."
 3. 5
  sachs
  2018. augusztus 16., csütörtök 16:56
  Maradjunk a semminél.
 4. 4
  szegedi789
  2018. augusztus 16., csütörtök 16:46
  Mivel Kerényi profi heccmester volt, kellő érzékkel megáldva, mivel idegesíthető fel vitapartnereinek nagy százaléka, a legmegfelelőbb búcsúsztatás a rabbi részéről (is), ha polgártársától méltó búcsút vesz. Normalitás, emberi gesztus. Pont a Kerényi által is gerjesztett zaj ,a "mi jövünk most, nektek lesz szűk esztendő" ellentetje.

  Jelen körülmények közepette ez a legváratlanabb, legradikálisabb tett.
 5. 3
  tiszapolgári
  2018. augusztus 16., csütörtök 16:10
  Én akkor utáltam Kerényit nagyon, amikor a Hír TV-n ment a Szerintem c. műsora, amiben tenyérbemászóan pökhendi és kioktató volt, részben azokkal szemben, akikkel néhány évvel korábban ugyanazon a színpadon szónokolt.
  Később, az alaptörvény hokedlije projekt idején már nem utáltam; egy kultúrember ne utálja a betegeket.
 6. 2
  Nonemart
  2018. augusztus 16., csütörtök 14:58
  Nem vagyok megértő, nincs is mit. Nem volt a torkán a kés, nem voltak anyagi gondjai mielőtt gazember lett, egészen az ! Úgy állította be ő maga is, mint aki hirtelen felszabadult, és végre igazán szar alak lehet. Hát lett is. Gonosz, férgeslelkű, uszító fajzattá vált. Semmiféle béke a poraira ! Majd, ha bocsánatért esedezik, visszafizeti az ellopott pénzeket és példás életet él vagy száz évig egy remetebarlangban, akkor ! Esetleg !
 7. 1
  rworse
  2018. augusztus 16., csütörtök 14:42
  Én megértő vagyok, nem gyűlölöm Kerényit. De az őt gyűlölőket is megértem.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk