Annyian voltak a Momentum fórumán Szegeden, hogy be sem fértek a lefoglalt helyre – de a provokátorok sem maradtak otthon

  • narancs.hu
  • 2017. február 25.

Villámnarancs

„Rühellem a vidéket!”

A szegedi Grand Café kistermét, és a – helyhiány miatt vészmegoldásként elfoglalt – szomszédos kocsma kétharmadát csurig megtöltötték az érdeklődők a Momentum Mozgalom szegedi fórumán – írja a hvg.hu tudósítója.

A beszámolóból persze kiderül az is, hogy nem ment minden simán, hiszen a rendezvény helyszínén a „stratégia helyeket” elsőként elfoglalók

olimpiát éltető és a Momentumot sarazó röplapokat

kezdtek osztogatni, mintegy alátámasztásául Gémes Bálint fidelitasos aktivista felszólalásának, aki azzal jött, hogy a Momentum elnökségi tagja, Mécs János valahol azt írta, hogy „rühelli a vidéket”. Ezután még egy idős úr is hasonló tenorban fordult fórumozókhoz, de mind a ketten elutasításban részesültek már a közönségtől. Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja pedig elmondta, hogy az idézett írás egy paródia.

false

 

Fotó: MTI-Rosta Tibor

Bár a Momentum megjelent képviselői – az ismertebb arcok közül például az említett

Orosz Anna és Pottyondy Edina

– a tudósítás szerint ilyen szintű provokációval még nem találkoztak, a nagy érdeklődés övezte fórum rendbontás nélkül ért véget.

Mindebből úgy látszik, hogy politikai ellenfeleik jócskán tartanak tőlük, a Momentumosok meg a fagyos aluljárók után tovább edzhetik testüket, lelküket a politikai helytállás felé vezető úton. Meglehet, ebből lesz a cserebogár.

Figyelmébe ajánljuk