Az oktatási államtitkár szégyentelenül a Magyar Időkben üzeni meg, hogy rúgják ki a sztrájkoló tanárnőt

  • narancs.hu
  • 2016. március 12.

Villámnarancs

A kormány első számú hírharangját választotta Palkovics László, hogy világgá kürtölje: leszámol a polgári engedetlenkedőkkel. Semmi kétség: a páni félelem beszél belőle.

Rendes, kormánylaphoz méltó – arcpirítóan alákérdezős – interjút közöl a Magyar Idők Palkovics államtitkárral. Az oktatásért felelős politikus szónoklata nagyjából annyiban foglalható össze, hogy aki pampog, annak kizárólag politikai indítékai lehetnek, hiszen a kormányzat is reformokat, átalakítást és előrelépést óhajt igen erősen, s természetesen mindezt a tanuló ifjúság és a pedagógusok érdekeinek a legmesszebbmenő figyelembevételével. Aki pedig ezután is elégedetlen, magára vessen. A végig burkolt fenyegetéseket tartalmazó interjú végére aztán, egy nagyon magasra feladott kérdésre már Palkovics nem türtőzteti magát tovább, inkább bedurvul.

Palkovics

Palkovics

Fotó: Németh Dániel

Már a kérdés is megér egy tanulmányt:

„Mi a véleménye a kormány oktatáspolitikájával szembeni új ellenállásról, a zuglói tanárnő esetéről, aki nem kívánja értékelni a gyerekeket?”

A válasz viszont tökéletes:

„Az látszik, hogy Pukli István után kell még valaki, akit fel lehet építeni, és úgy tűnik, hogy erre a tanárnőre esett a választás. Ebben az esetben az iskolaigazgatónak és a tankerületi igazgatónak kell eljárni, és meg kell szüntetni a jogviszonyát, mert a munkaköri leírásában szerepel, hogy értékelnie kell a gyerekeket. Ha nem teszi, fegyelmi vétséget követ el.”

Közben szinte érezni, ahogy maga alá esik állása féltésében. Aztán persze még nagy álszenten azt is hozzáteszi, hogy:

„Ahogy korábban már mondtam: a gyermek nem lehet játékszer ebben az ügyben.”

Oh, a gyermek, így, m-mel, az nem lehet. Nos, erre szokták azt mondani, hogy az ilyen tényleg semmiért nem szégyelli magát.

Neked ajánljuk