Beköszönt az új bajnok: Szanyi Tibor elzavarná Tóbiás Józsefet, s pártelnök lenne

  • narancs.hu
  • 2016. március 13.

Villámnarancs

A nyár derekán ismét vezetőket választ a Magyar Szocialista Párt. A tét nem kicsi – írja Szanyi Tibor, s azonmód be is jelenti kandidálását. Reszkess, Tóbiás! Fusson, akinek nincs bora…

Apa, kezdődik! c. dolgozatában a Magyar Szocialista Párt nagy hangjáról és kisebb gaunerkedéseiről híres EU-s képviselője ismét bejelentkezik pártelnöknek. Nekiveselkedésének jogosságát igazolandó számos érvet sorol fel, így még azt is, hogy nem csak a húszéveseké a világ. „Amerikai és brit elvtársainkhoz hasonlóan mi is kénytelenek vagyunk újfent tudomásul venni, hogy az ún. fiatalítás nem jelent mindig és automatikusan megújulást, dinamizmust – sőt. Ha szilárdak az elvi alapok, a változás érdekében kellő nyitottsággal vállalni lehet és kell a friss személetű, szokatlan, újszerű megoldásokat. Az ehhez szükséges szolidaritás, empátia, bátorság és fantázia pedig korántsem korfüggő értékek. (Ellentétben persze a tapasztalattal.)”

Szanyi Tibor

Szanyi Tibor

Fotó: Németh Dániel

Az amerikai elvtársak különösen tetszenek nekünk, de kénytelenek vagyunk továbblépni, mert Szanyi dolgozatában programot is hirdet, és zászlajára tűzi Mick Jaggert és Baranyi Ferencet is.

Telis-tele vagyunk baloldali idolokkal.

József Attila, Váci Mihály, Baranyi Ferenc, (…) no, pláne John Lennon, Mick Jagger és a megannyi más művész. A világ szellemi élete masszívan balra húz. Még Ferenc pápa is velünk van!”

Ha pedig a pápa vele, akkor ki ellene? – merül fel a jogos kérdés.

A programhoz viszont akcióprogram is társul:

Vegyük vissza a Népszavát az oligarcháktól!

Szanyi Tibor további jelszavai pedig valának:

Állj a sarkadra, MSZP!

Start up, Hungary!

Állítsuk talpra Magyarországot!

 

Mit is mondhatnánk minderre? Izgatottan várjuk a fejleményeket, lessük a gigászok harcát.

De mindettől függetlenül tudjuk azt is, hogy Orbánt még éppenséggel elzavarhatja egy palotaforradalom, ám az orbánizmustól aligha lehet majd megszabadulni egy erős baloldali párt nélkül. Ilyen pedig ma még nincsen.

Figyelmébe ajánljuk